|
Wczoraj i dziś |
| Autor |
Wiadomość |
OgóR
MOD Team

Sieć:: Vectra
|
Wysłany: 2008-02-16, 14:48 Wczoraj i dziś
|
|
|
Zrodził mi się pewien pomysł. Nie wiem czy zdołam coś tutaj z działać ale chciałbym stworzyć temat, w którym ukazywalibyśmy nasze dzielnice w perspektywie czasu jak wyglądało coś kiedyś, a jak wygląda to teraz.
Najbardziej chodzi tutaj o fotografie najlepiej te stare przykładowo powiedzmy ktoś zamieszcza fotkę skrzyżowania dwóch ulic w roku 1960,a inna osoba stara się wykonać z podobnej perspektywy dzisiaj. Wiadomo nie tylko fotografie można zamieszczać możecie również pisać o jakiś obiektach budynkach parkach boiskach, których już nie ma opisywać gdzie się znajdowały opisać to miejsce z czym się kojarzy i co teraz obecnie się tam znajduje .
Wiadomo iż my jako młodzi mieszkańcy naszych dzielnic nie jesteśmy wstanie pamiętać jak tutaj kiedyś było, ale nasi rodzicie dziadkowie znajomi.
Temat ma na celu ukazanie prawdziwego życia jakie miało miejsce te 20-60 lat temu, a teraz.
Moim zdaniem oglądając nieraz jakieś stare fotografie można wywnioskować iż kiedyś było tutaj dużo rozrywek można było gdzieś wyjść, a dzisiaj nie ma już tych obiektów.Zniknęły one z terenu jak i z pamięci.
Fotki możecie wklejać bezpośrednio w temacie po przez tag widoczny o gór [IMG].
Najlepiej skorzystać np z tej o to stronki na serwerach której możecie zamieszczać fotki WWW lub przesyłać je na adres e-mail prostozmostu@poczta.fm podając w temacie nick na forum.
Mam nadzieję, że temat się przyjmie i będzie dobra zabawa ..
Liczę na Wasze ciekawe pomysły... |
|
|
|
 |
|
|
Gumiś
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Sieć:: Neostrada TP
Zaproszone osoby: 3
Wiek: 18 Dołączył: 03 Lut 2006 Posty: 465 Skąd: OrZeGóF CiTy
|
Wysłany: 2008-03-04, 17:50
|
|
|
oo myśle że to niezły pomysł poźniej dorzuce pare fotkóF ;D bo mam z orzegowa i goduli )) |
_________________ -=- Microsoft Windows XP Professional SP2 -=- AMD Sempron 2800+ (2,0 GHz) -=- 1GB DDR RAM (2x512MB) -=- AsRock K7VT4A+ -=- GF FX5200 -=- k-m Sound Blaster Audigy 5.1 -=- mysz Logitech Opti -=- klawiarura Logitech -=- Lexmark 2530/HP710C -=- |
|
|
|
 |
driver
}:):*(:O

Sieć:: powolna
|
Wysłany: 2008-03-17, 20:12
|
|
|
ja mam takie stare zdjecie z pawilonow gdzie jest trend, apteka i monopolowy i drugie z poligrafi. szkoda tylko ze z pogrzebu mojego pradziadka ale zdjecia sa z lat 70 wiec postaram sie je zeskanowac i je tutaj doloncze. w sumie poszperam troche u babci w szafce i znajde |
|
|
|
 |
|
|