|
Uwaga na piranie :))) |
| Autor |
Wiadomość |
DaVidACAB
Psychopaci Godula

|
Wysłany: 2006-03-19, 17:32
|
|
|
naws napisołch kajs ze te gniazdko musi byc w plazie?
widze że nauka czytania ze zrozumieniem nie była zbytnio skuteczna
pozatym sa o wiele wieksze gniazdka niż Ci sie tylko wydaje
jesli myslisz ze gniazdka sa tylko takie jak masz w chacie to sie mylisz
pozatym był to tylko przykład równie dobrze dziecko w domu, gdy mama poszla by do kibla mogło by wsadzić reke do nagrzanego pieca
co tez tam reki nie włoży? LoL
dalej uważam, że to wina rodziców |
|
|
|
 |
|
|
naws
MOD Team footballer

Sieć:: Neostrada
Zaproszone osoby: 27
Wiek: 19 Dołączył: 09 Lut 2006 Posty: 697 Skąd: Modrzejewska street
|
Wysłany: 2006-03-19, 19:23
|
|
|
Ale ja napisalem o gniazdkach w Plazie bo o niej mowa a nie o innym miejscu. Rozmawialiśmy o PLAZIE I CZYJA WINA JEST: CZY ZE STRONY PLAZY CZY ZE STRONY RODZICÓW. A tutaj dochodzi to jakis przykladow Bog wie skąd jakies zdarzenia w domu i wogole gdzies za terYtorium miejsca publicznego jak np Plaza. Co ma wspólnego dziecko ktore włożyło reke do rozgrzanego pieca z incydentem w Plazie ? Wymyślacie jakies nierealne winy i przyklady. To co tez mowisz o innych gniazdkach to masz racje...to teraz pokaz mi takie gniazdko w Plazie w takim miejscu do ktorego kazdy moze podejsc i podotykac i poogladac...przeciez caly czas ten temat jest poświęcony Plazie i przykremu incydentowi który niedawno sie tam wydarzyl.To teraz pokarz mi takie gniazdko "inne" a nawet normalne( chociaz juz wczesniej podawalem argumenty ze nic przy normalnym by sie nie stalo) w latwo dostępnym miejscy w Plazie do ktorego ma dostęp dziecko bo o dziecku mowa.
| DaVidACAB napisał/a: | | równie dobrze dziecko w domu, gdy mama poszla by do kibla mogło by wsadzić reke do nagrzanego pieca |
Co to jest za przyklad? Jakim cudem on sie tutaj znalazl ? DOM TO MIEJSCE PUBLICZNE? To jest zupelnie inna sytuacja...za porządek w domu decyduje wlasciciel domu (często glowa rodziny)....i to on w razie czego (rowniez jako wlasciciel domu [porownuje go do wlasciciela z Plazy]) zostanie obarczony winą...małe dziecko jest niewinne chociaz to ono wszystko zapoczątkowało.Zawsze wine ponosi osoba najbardziej odpowiedzialna...najwyzej stojąca w danej chwili w danym miejscu i w danej sytuacji...jak kraj przegral kiedys wojne to wina spadala na krola na najwyzej stojacego...tak samo jest teraz...takie jest moje zdanie
Teraz pomyśl...jeśli male dziecko wyszlo na dwor, rodzice sa w domu, i dziecko poszlo do Plazy.Rodzice nic nie wiedza...dziecko samo tam poszlo..i uryzie go pirania...to co ? znowu wina rodzicow? Dziecko zalozmy nie potrafilo czytac i bylo na tyle male i nieświadome tego co robi ze wsadzilo reke do wody...a pirania go ugryzla...i co? wine ma ponieść za to jego rodzina ze nie upilnowala dziecka...troche to niesprawiedliwe WYDAJE MI SIE ZE TO NIE WINA ROZICOW
A co do czytania ze zrozumieniem to prosze sie odczepic ....bo jesli ktos nie umie czytac ze zrozumieniem to napewno nie ja tylko "ktoś inny" (nie bede pisal nickow). Jakby szanowni pańswo mogli zwrócić uwage na tematyke tego tematu....sam temat nosi nazwe "Uwaga na piranie" a po przeczytaniu materialu wiemy ze chodzi o miejsce publiczne i mamy to blizej określone nazwą :PLAZA CENTER w Rudzie Śląskiej. Wiec jeśli juz jestescie przekonani do swej racji to nie podawajcie przykladow z domu ,z kosmosu Bog wie z kad jeszcze lub "innych gniazdek" ktore byc moze sa ogolnie dostepne ale chyba w elektrowni a nie w Plazie bo o niej mowa.
TYLE |
|
 |
DaVidACAB
Psychopaci Godula

|
Wysłany: 2006-03-19, 21:01
|
|
|
Ty zaś swoje, no ale to je Twoje zdanie
Dałem te przykłady dlatego, że dziecku może sie byle co przytrafić, fakt ze jest małe i wszedzie wkłado paluchy, no a, że zdarzyło sie to akurat w Plazie to teraz wszystko na Plaza ściepuja, żeby nie wyszło że starzy dzieciaka nie dopilnowali
i to jest moje zdanie i go nie zmienia
Dalej uważam, że większość winy jest po stronie rodziców
aha i przykłady beda broł skąd chca i dowoł jakie chca bo są one częścia moich argumentów, jeśli sie z nimi nie zgadzasz trudno, każdy ma prawdo do swojego zdania, a moje jest właśnie takie |
|
|
|
 |
naws
MOD Team footballer

|
Wysłany: 2006-03-19, 21:16
|
|
|
Oki spox looz niemam juz nic do twoich argumentow...ale wywolalismy dyskusje.. ;]hhehe no tez jest mala wina po stronie rodzicow ale ....a co tam gadac znasz moje zdanie i ja tez go nie zmienie
Ale szacuken dla DaVidACAB za to ze ma swoje zdanie i sie go trzyma
pozdro |
|
 |
DaVidACAB
Psychopaci Godula

|
Wysłany: 2006-03-20, 15:59
|
|
|
| naws napisał/a: | Oki spox looz niemam juz nic do twoich argumentow...ale wywolalismy dyskusje.. ;]hhehe no tez jest mala wina po stronie rodzicow ale ....a co tam gadac znasz moje zdanie i ja tez go nie zmienie
Ale szacuken dla DaVidACAB za to ze ma swoje zdanie i sie go trzyma
pozdro |
Wzajemnie Szacuneczek
Ludzie...to jest forum...dyskutujcie... bierzcie z nas przykład |
|
|
|
 |
naws
MOD Team footballer

|
Wysłany: 2006-03-20, 16:15
|
|
|
tak jest hehe to jest forum heh |
|
 |
Despo
bad boy

Sieć:: SyComp
|
Wysłany: 2006-03-20, 16:21
|
|
|
Piranie w sadzawce - sam nie wiedziałem, że owe ryby to piranie, ale paluchów tam nie tkałem (nie mam 4 lat ). Fakt, oznaczenie o niebezpieczeństwie powinno być. Nie demonizujmy tego faktu i nie wypisujmy o tygrysach bez łańcucha itp. Równie dobrze dzieciak mógł zrobić sobie krzywdę na ruchomych schodach czy gdziekolwiek. Faktem oczywistym jest co niektórzy rodzice, paniska po 10tym tak zajęci są "wielkimi" zakupami i konsumpcją dóbr, że dzieci "fyrlają" sobie samopas po Plazie jak ranne ptaszki. Byłem i widziałem.
Sąd w tej sprawie? - nie sądzę, aby rodzice tego dziecka cokolwiek wskurali. Sprawa moim zdaniem z góry skazana na porażkę.
Winę oceniam 60% do 40% (rodzice - Plaza). |
_________________ Despo
Rudzki Sportowy Serwis Informacyjny - www.SportowaRuda.pl - całe miasto żyje sportem... |
|
|
|
 |
Gumiś
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Sieć:: Neostrada TP
Zaproszone osoby: 3
Wiek: 18 Dołączył: 03 Lut 2006 Posty: 465 Skąd: OrZeGóF CiTy
|
Wysłany: 2006-03-20, 20:04
|
|
|
widze ze ktos ma problemy z czytaniem ale spoko DaVidACAB miałeś na mysli mnie? "...a co do tego gniazdka to jakby bylo w plazie gniazdko..." <= mój tekst hahah dałem przykład... ale to juz nie rozumienie tekstu nie moj problem dobra niewazne wina jest po obu stronach uFF kazdy moze miec swoje zdanie i nikt go nie zmieni...uszanowanie dla nich... |
|
|
|
 |
|
|
DaVidACAB
Psychopaci Godula

|
Wysłany: 2006-03-20, 20:33
|
|
|
nie miałem na myśli Ciebie
ale już nieważne...
sorki za rozmywanie temaciku |
|
|
|
 |
naws
MOD Team footballer

|
Wysłany: 2006-03-20, 20:37
|
|
|
No troszke z DaVidACAB namieszaliśmy na tym forum nasza burzliwa dyskusja....ale juz jest gicior ehheh |
|
 |
Gumiś
TeChNo d(^_^)b PoWeR

|
Wysłany: 2006-03-21, 00:15
|
|
|
no i gitara, teraz czekamy na innych wypowiadający się na ten temat |
|
|
|
 |
naws
MOD Team footballer

|
Wysłany: 2006-04-18, 16:47
|
|
|
| Gumiś napisał/a: | | no i gitara, teraz czekamy na innych wypowiadający się na ten temat |
No to sie doczekalismy Gumis... |
|
 |
Leydii

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2006-05-22, 15:54
|
|
|
nie nO nie mOga Utrata zdrowia...mógł nie pchac tam paluchów..i w ogóle to trzeba dzieci piLnować.:P ijee jO sie tysH pojada i wsadza paluch..ciekawie czY byda smakowac tak jak ten syneczek;):D chce ktoś posmakować xD heh
peAcE;) |
|
|
|
 |
Gumiś
TeChNo d(^_^)b PoWeR

|
Wysłany: 2006-05-23, 23:18
|
|
|
no nawa doczekaliśmy sie wwwwwwwwwwwwww koncuuuuuu hehe ale dali mało
stary temat wiec niekt nie pisze... |
|
|
|
 |
naws
MOD Team footballer

|
Wysłany: 2006-05-24, 06:56
|
|
|
No doczekalismy sie No malo ale lepszy rydz niz nic ehehh
A Leydii jak chcesz sprawdzic czy bedzie im bardziej smakowal twój palec to idz i daj im spróbowac... |
|
 |
|
|