Godula i Orzegów forum

Godula i Orzegów Strona Główna Godula i Orzegów
Forum mieszkańców Goduli i Orzegowa

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
SACOM-net w Orzegowie
Autor Wiadomość
OgóR 
MOD Team

Sieć:: Vectra
Wysłany: 2007-12-16, 02:33   

No zobaczymy może Lemir coś wymyśli na temat promocji.
Pamiętam za podłączenie do sieci Faron-Net płaciło się 300 zł później 150.

ramon3101 

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2007-12-16, 10:42   

OgóR, a podłączenie z Kafejki Orzegowskiej , kosztowało za czasów jak brałem neta 200 zł ;)

[ Dodano: 2007-12-16, 17:45 ]
Mam pytanie :

Czy możliwe będzie by SACOM postawił serwer do gry Medal Of Honor Allied Assault ? Taki jak d2 robi ?

lemir 

Wysłany: 2007-12-18, 16:57   

frugon - cena 100,- zł netto jak myślę, nie jest wygórowaną kwotą, a jak na razie zapisało się tyle ludzi, ze mamy co podłączać do kwietnia, a cały czas przybywa nowych.
Ponadto, o ile wiesz, w jakim stanie jest obecna sieć, to zdajesz sobie sprawę, że wymaga ona jednak sporego doinwestowania, co właśnie robimy już przy podłączaniu nowych abonentów.

Pozdrawiam
Lemir.

[ Dodano: 2007-12-20, 21:36 ]
frugon - nie wiem, czy to drogo - hmmmm
100,-zł + VAT (na fakturę) za podłączenie czy to drogo ?- nie wiem. Wiem, że poprzedni właściciel stosował różne stawki od 150,- do 300,-. My gwarantujemy stabilizacje.

Pozdrawiam.
Lemir

[ Dodano: 2007-12-20, 21:44 ]
ramon3101 napisał/a:
OgóR, a podłączenie z Kafejki Orzegowskiej , kosztowało za czasów jak brałem neta 200 zł ;)

[ Dodano: 2007-12-16, 17:45 ]
Mam pytanie :

Czy możliwe będzie by SACOM postawił serwer do gry Medal Of Honor Allied Assault ? Taki jak d2 robi ?

Ramon - pomyślimy o tym i dzięki za sugestie co do potrzeb użytkowników.
Pozdrawiam
Lemir

OgóR 
MOD Team

Wysłany: 2008-01-20, 13:02   

I nastała głęboka cisza.

Co dalej z netem czekamy na jakieś nowe wiadomości jakie prace są prowadzone itd itp

lemir 

Wysłany: 2008-01-25, 19:58   

Ogór - masz rację, dawno się nie odzywałem na forum, ale pracy tyle, że czasami nie wiemy w firmie jak się nazywamy. Jest wiele nowych podłączeń.

Nowe propozycje co do sieci częściowo były sygnalizowane w naszym liście do klientów wysłanym razem z fakturami za styczeń.
Jako alternatywę szykujemy pakiet Komfort, gdzie szybkość łącza będzie gwarantowana na minimum 2 Mbps. Klienci tego pakietu będą mieli możliwość otrzymania (oczywiście za dodatkową opłatą lecz niewielką jak za taką usługę - cena na razie jest ustalana) usługi VOIP, czyli telefonu internetowego (z własnym numerem jak w TPSA a jednocześnie tanimi rozmowami chociażby przykładowo do Niemiec za 10 gr/min). A naliczanie impulsów jest sekundowe, co ważne.
Do tego kroku nasza sieć jest już praktycznie przygotowana.

Na wiosnę ruszamy z wymianą sieci (jej szkieletu) na światłowody, bo to z kolei ma zapewnić odpowiednią szybkość, aby z końcem roku możliwe było zaproponowanie klientom pakiety Komfort+ (czyli jeszcze szybszego łącza i możliwości podłączenia TV-internet)
Plan rozwoju jak widać jest jasno określony. (stąd właśnie wynika podwyżka - niewielka jak widać - od miesiąca lutego 2008 roku za pakiet Standard, który mają teraz wszyscy.
Więcej informacji będziemy dołączali w osobnych zapowiedziach dołączanych każdorazowo do wysyłanych faktur.

Pozdrawiam
Lemir

[ Dodano: 2008-01-25, 20:12 ]
Sorry, zapomniałem podać jeszcze jednej ważnej wiadomości, co niniejszym czynię.
Ponieważ firma SACOM SYSTEM wykupiła domeny orzegow.pl oraz orzegów.pl, z myślą o wejściu we współpracę z autorem stronki Orzegowa, ale nie udało się, więc ponieważ domeny i tak są opłacone na rok, wykorzystamy je do stworzenia portalu naszej sieci czyli SACOM-Net.
Tam niebawem znajdą się informacje mogące zaciekawić naszych klientów.
Pełny adres stronki to: www.orzegow.pl oraz www.orzegów.pl

Lemir

tuba9 

Sieć:: d2
Wysłany: 2008-02-12, 07:54   

mi tam net z sacom pasuje najwarzniejsze że jest !! ! bo jak jednego czasu byliśmy w d2 to była porażkaaaaaaaaaaaa !! ! nikt nic nie wiedział laska w tej jej siedzibie tylko ściemniała , krew mnie zalewała z tymi kolesiami ale co do transerów p2p to jest troche słabo bo na silesiaczat.pl mam średnio 30 kb/s a to hub na którym powinno lecieć dobrze.

lemir 

Wysłany: 2008-02-12, 20:04   

tuba9, masz racje, p2p nie działa na razie jeszcze tak jak by sobie tego ludzie życzyli, ale od marca będzie już na pewno poprawa, bo wtedy znowu zwiększymy szybkość łącza od dostawcy a ponadto sam nasz serwer zostanie przekonfigurowany, żeby rozdzielał główne łącze do stron www i łącze p2p (wtedy wszystkim będzie łatwiej i "ściągacze" będą mogli odetchnąć. Do tego właśnie w marcu tak, jak to planowaliśmy uruchamiamy pirowanie sieci SACOM-net z sieciami TIPSON oraz NET-Pro (łącze światłowodowe), co klikającym w obrębie tych sieci pozwoli na komunikację i przesył danych z praktycznie pełną szybkością łącza.
Więcej informacji będzie na bieżąco ukazywało się na stronie www.orzegow.pl , którą mozolnie w ramach wolnych chwil tworzymy.

Pozdrawiam.
Lemir

tuba9 

Wysłany: 2008-02-14, 08:07   

Pożyjemy zobaczymy tylko dziwi mnie jedna rzecz dlaczego nie można wejść na hub silesiaczat.pl praktycznie to jest moim zdaniem najlepszy hub na dc

incubus 

Sieć:: d2direct
Wysłany: 2008-02-14, 15:48   

Pewnie masz przyciete porty odpowiadajace za p2p zobaczacz jak smigajaci torrenty i emulek.

tuba9 

Wysłany: 2008-02-14, 23:07   

powiem szczerze pasował mi ten hub na dc tylko nim ściągałem i zawsze to co potrzebowałem to nanim znalazłem popróbuje i zobacze ,wielka strata moim zdaniem

fruqon 

Wysłany: 2008-02-14, 23:12   

tuba9, priorytetem w każdej sieci jest działanie takich usług jak stronki, gg, ftp i tym podobne. Te rzeczy musza działać najszybciej, a p2p jest na samym końcu i dlatego tak jak pisal lemir musisz sie uzbroic w cierpliwosc, za pare tygodni ma byc lepiej.

tuba9 

Wysłany: 2008-02-15, 19:57   

pożyjemy zobaczymy mam nadzieje że będzie lepiej

lemir 

Wysłany: 2008-02-15, 20:53   

frugon, dzięki za wsparcie. faktycznie , też nam jako firmie zalezy na tym, aby ludzie byli zadowoleni, czyli Ci co ściągają również. Wiecie, że mamy takie swoje hasło które mówi, ze "rzeczy niemożliwe staramy załatwiać się od ręki ale na cuda trzeba trochę poczekać". :wink:
Wiecie jak było w sieci , ile się czekało na naprawy czasami (niektórzy sie nie doczekali wcale i maja teraz jakieś "telekompromitacje" czy inne i są związani z tym badziewiem na kilka lat, a szkoda).
Ilość ludzi przychodzących ostatnio do nas i chcących się podłączyć do naszej sieci jest bardzo duża ostatnio, bo ludzie jednak przekazują sobie informacje jak teraz to wygląda, jak chodzi, jak są traktowani klienci i ich problemy czy awarie (nam nie jest ciężko zebrać sie nawet o 22:30 w sobote i podjechać gdzieś, gdzie się coś podziało na sieci).
I nie mamy jako firma zamiaru sie chwalić, bo do doskonałości droga jeszcze daleka (ta sieć wymaga jak każdy wie, nawet nie remontu, co wymiany od podstaw w wielu odcinkach)
Dlatego zawsze mówię: dajcie nam trochę czasu a my go nie zmarnujemy.

Pozdrawiam
Lemir

robert 

Wysłany: 2008-04-14, 08:39   

Witam tak sobie czytamto co tu piszecie maskra jakieś hasła jak chodzi net 900kilo heheh jako user tej sici niemam dobrego zdania na stabilność raz jest raz go niema co z serwerami gier? lub p2p masakra w dodatku doszły nie sluchy że mamy łacze od z net pro co s3 za drogi nastepna uwaga piszecie ze koszt podlączenia 100zł +wat 22% a co z faktura jako że można to sobe odliczyć dobry temat do urzedu skarbowego zastanawiam sienad zmianą operatora na tpsa lub netia bo te skrobanie i czytanie głupot powoli sie nudzi przebudowa sieci jaka powieccie szczeże wszystko jak bylo po Faraon-net zostalo jedyniedopinacie nowych to tyle. :mad:

OgóR 
MOD Team

Wysłany: 2008-04-14, 12:51   

I tutaj się kolego mylisz na wszystko są faktury więc nie wiem skąd wytrzasnąłeś że nie dostałeś faktury.
Druga sprawa pokaż co zostało po Faraonie? Praktycznie wszystkie urządzenia przekazowe zostały wymienione na nowe inne pozwalające na większy przesył danych, kolejna sprawa jeszcze może mi powiesz że w końcowym czasie Faraona net chodził Ci z prędkością 900 kbit ?
Niestety ale miałem styczność z netem Faraona i to praktycznie codziennie i na początku swojej działalności nie można było nic zarzucić lecz od początku października 2006 czyli po okresie nie udanych sprzedaży, odkupowania i tym podobnych transakcji siecią, które nigdy nie dochodziły do skutku net może i był ale na poziome 30 kbit/ w porywach do 60 więc nie gadaj że nie odczuwasz różnicy.
Jeżeli twierdzisz ze net raz jest a raz nie ma to dlaczego tego nie zgłaszasz.
Przejście do TP lub Netii nie jest problemem. Tylko myślisz że jeżeli zadzwonisz do nich że nie ma netu ktoś to sprawdzi możesz zapomnieć o serwisie w TP

Czyżby Twój tray był zawalony programami typu Bearshare, Ares i tym podobne jesteś jednym z głównych zapychaczy sieci ? i twierdzisz że net nie chodzi jak powinnen?

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach