|
Roots Reggae Ragga |
| Autor |
Wiadomość |
hajsss
ŁaCiApAcIaReJrO

Sieć:: D2 DIRECT
Wiek: 19 Dołączył: 04 Lut 2006 Posty: 19 Skąd: R-SL GoDuLa (Czereśniowa)
|
Wysłany: 2006-10-10, 15:24 Roots Reggae Ragga
|
|
|
Wszyscy pisza o rocku technie czy nawet Hip Hopie, wszyscy nagle zapomnieli o takich rytmach jak Roots Reggae Ragga....najwiekszy i zarazem chyba najbardziej znany czŁek ktory bawiŁ siĘ tA muzyka to rzecz jasna Bob Marley...a tej sylwetki chyba nikomu nie trzeba przedstawiac...jeŻeli sĄ osoby które lubia sluchac tego typu muzyki, takie osoby ktore twierdza ze ta muzyka ich nosi i nakreca niech sie odezwia niech napisza cos o swoich poczatkach z ta muzyka, o ulubionych waŁkach, o ulubionych wykonawcach.
Moja historia z Roots Reggae Ragga zaczela sie stosunkowo niedawno bo ok. 2 lat temu...po pewnych zdazeniach w moim zyciu poczulem to co wydziela ta muzyka do atmosfery mianowicie tzw. PoZiTiV VaBrEjShOn . Oczywiscie poczatek musial nastapic z tym "Najwyzszym" w tej dziedzinie czyli od Boba Marleya....pamietam doskonale ten pierwszy waŁek ktory mnie poniosl....Bob Marley - Red Red Wine....cover ktory zrobil Bob od samego poczatku mnie zainspirowal. Poza Bobem Marleyem z tej muzyki polski zespol HABAKUK...i jego kawalek Rasta Trans lub Rozczochrany łeb...naprawde moga ruszyc no i dochodzi oczywiscie GUTEK....razem z MUSTAFARAI....graja takze kawalek niezlych rytmow w tym klimacie. Czekam na kogos kto takze lubi sluchac tych rytmow.
PeaCe |
_________________ Nadszedł taki czas,
Żeby złapać raz,
Trzymać życia rytm,
I nie szarpać się z nim. |
|
|
|
 |
|
|
naws
MOD Team footballer

Sieć:: Neostrada
Zaproszone osoby: 27
Wiek: 19 Dołączył: 09 Lut 2006 Posty: 697 Skąd: Modrzejewska street
|
Wysłany: 2006-10-10, 16:02
|
|
|
Ja nie slucham tylko techna a za Hip Hopem nawet nie przepadam...slucham swojej muzy....tak sobie ja nazwalem...lubie posluchac Jazzu i roznych eksperymetalnych tego odmian...lubie rowniez posluchac soul'u i innych tego typu muzyczek ktore trzeba po prostu kochac a nie miec jako pocieszenie na sezonik.... muzyka klasyczna jest bardzo fajna, lubie czasem posluchac tej muzyki jak chce sie uspokoic i wyciszyc...lubie wsluchiwac sie w poszczególne instrumenty i probowac wyobrazic sobie to, co tak naprawde chce nam powiedziec cala orkiestra ktora jest czesto niedoceniana przez wielu mlodziakow....
Erykah Bad - jAZz
Piotr Rubik - muza klasyczna w wykonaniu nowoczesnym (tak ją odbieram )
Adam Sztaba - pod jego wodzą orkiestra zachowuje sie jak jedna osoba, nie jak kilkadziesiąt
Ale i tak troszke odbieglem od tematu gdyz bylo pytanie o Roots Reggae...więc przepraszam... |
|
 |
Leydii

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2006-10-10, 16:48
|
|
|
"Po pierwsze ragga, po drugie ragga, po trzecie ragga
ragga które mi pomaga..."
Bob jest w ogóle świetny..ta muzyka też;) ale nie śłucham tego często;)..tak od czasu do czasu kilku piosenek;) pzdr;) |
_________________ ...Zasady są po to żeby je łamać,
to żaden dramat że znów przegrana!
Spróbuj jeszcze raz .. !