Godula i Orzegów forum

Godula i Orzegów Strona Główna Godula i Orzegów
Forum mieszkańców Goduli i Orzegowa

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Przygoda z Techno
Autor Wiadomość
OgóR 
MOD Team

Sieć:: Vectra
Wysłany: 2006-03-19, 12:57   Przygoda z Techno

Jak u Was zaczęła się przygoda z tą właśnie muzyką.
Czego słuchaliście, kto Was nakłonił do tej muzyki, co Was zachwyciło.

Może zaczne od siebie.
Moja przygoda z tą właśnie muzyką rozpoczęłą się w roku 2000.
Kiedyś jeszcze za czasów Radia Rodło Bytom kiedy przestawiało się na mniej taneczne brzmienia ta muzyka nie odpowiadała mi.
Lecz tak jak napisałem wyżej w roku 2000 nastąpił przełom.
Na rynku ukazały się single oraz albumy, oraz wpadły w moje posiadanie takich wykonawców jak Scooter, La Bouche, Modo
To był pierwszy ukłon w kierunku muzyki elektronicznej.
Pod koniec roku 2000 słuchałem tylko takiej muzyki.Wszystkie komercyjne utwory.Każdy pamięta co wtedy było grane.
Później coraz bardziej zagłębiałem się w tę muzyke.
Również zaczęła się moja amatorska przygoda jako Dj.
Grało się na szkolnych dyskotekach oraz na imprezach okolicznościowych(18-stki,półmetki i te sprawy) Graliśmy w 3 z ludzikami z tego forum (Brumek,Borka)
Przygoda ta trwa nieprzerwanie aż do teraz. Dalej słucham komercyjnej muzyki, ale uwielbiam również mocną muze taką jak Hardstyle, Hardtrance.Staram się spróbować każdego z tych rodzaji.

Czekam na Wasze wypowiedzi.
Pozdrawiam

naws 
MOD Team
footballer

Sieć:: Neostrada
Zaproszone osoby: 27
Wysłany: 2006-03-19, 17:10   

Moja przygoda z techno zaczęla sie....nie pamiętam...w kazdym razie byly to wakacje....lato pod namiotami.....codziennie sluchalismy Planety FM...pamietam wlasnie jak ty OgóR i Lewy puszczaliście muze na fol i otwarte okna... ;] hehe to byla jazda...cale osiedle sluchalo muzy... wszyscy sie schadzali pod namioty i bylo zaje...fajnie ;] . Moja przygode z ta muzyka zapoczątkowali tacy wykonawcy jak Scooter (ATENZIONE), Mark OH (Let's this party never end i wiele innych) no i oczywiście Rocco przebojami (Drop the basse oraz Generation of Love)...poźniej zacząlem sluchac mocniejszej muzyki wykonawców : DJ DEAN, DJ SHOCK,SHAUN BAKER, BENNY BENASSI... na końcu poznalem sie z talentem DJ TIESTO...a tak zostalo do dzis...chociaz teraz juz nie slucham tylko techniawy...czasem lubie posluchac spokojniejszej muzyki ktora koi nerwy.. ;]

misiek 

Sieć:: NetPro
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2006-03-19, 17:15   

szczerze... nie pamiętam :neutral:

Dieter 

Wysłany: 2006-03-19, 23:21   

Widocznie to ja mialem troche bardziej skomplikowana droge do tej muzyki.Umnie zaczeło sie od zwykłych vinyli z kawałkami z lat 60,70,80 Oldis. Sary gramofon i vinyl... niby tak niewiele a jednak przełom.Zatrzymalem raz płyte, drugi raz odtworzyłem ja w druguim kierunku, przyspieszyłem no i sie zaczeło...Zniszczyłem połowe kolekcji mojego Fatra no ale życe ofiary musza być. Póżniej po opanowaniu Elvisa i innych dzwiekow tamtych epok dopałem Ksety Modern Talking, Blue System, Jean Michael Jare no i oczywiscie komercyjne klimaty Disko tamtych czasow. Fascynacja muzyka elektroniczna zaczeła przeradzać sie w pasje, pojawił sie komp Ejay,MMM,FrutiLoop pare amatorskich radyjek internetowych i wtedy myślałem ze wiem wszystko o muzyce Klubowej bo własnie takiej słuchalm, znałem napamieć każdy loop, bass itd lecz wkońcu jak to bywa najczęściej znudziło mi sie jedno i te same brzmienie w różnych wykonaniach.Zaczołem się zagłębiac w muzyke taneczna iszukać czegoś nowego. Wtedy przeszedłem faze teshminimalu, minimalu itp aż usłyszałem piosenke typu House. Zakochałem sie i od tej pory jestem wielkim fanem tej odmiany muzyki Clubowe.Miałem okazje poznac paru jej przedstawicieli może wielu z was nawet niesłyszało onich w klubach ale w profesjonalnych i poważnych klubach ich dzwięki doprowadzaja Laski do Obłedzu i tworza wspaniały klimat którego nieidzie odtworzyc w rzaden znany mi sposób. I tak zaczolem i kontynuje przygode z muzyką taneczna oczywiście wracając co jakś czas do kawałków Oldies które wiekszości dały poczatek muzyce Techno. :cool:

http://s1.darkpirates.onet.pl/c.php?uid=54796

pawelloss 

Sieć:: ŚTK było D2 ale sie znudziło :P
Wysłany: 2007-01-04, 17:34   

Moja przygoda z TECHNIAWKĄ zaczeła się wraz z działalnością RadiaRadłoBytom (PLANETA95,1) kiedy tak siedziałem z kolegami se na sieni i tak kontemplowaliśmy padło pytanie jakieego radia słuchamy i wszyscy zaczeli mówić (Radio95,1FM) miałem wtredy może z 9 albo 10 lat i zapytalem sie co to za radio i mi pokazali (wcześniej nie słuchałem muzy prawie wogule). Od tego czasu zaczołem słuchać tego radia i w wieczornych audycjach 95,1 fm leciała wg(wtedy) najciekawsza muza. W ten sposób zaczołem sie dowiadywać o tej muzyce i zaczołe od SCOOTERA potem słuchalem co mi radio przyniosło jak założylem sobie TIPSONETA to zaczołem sciagać MP3 i tak poznałem TRANCE HOUSE HARDSTYLE i wiele wiele ijnnych.

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach