Godula i Orzegów forum

Godula i Orzegów Strona Główna Godula i Orzegów
Forum mieszkańców Goduli i Orzegowa

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
PROMOCJA W D2 !!
Autor Wiadomość
incubus 

Sieć:: d2direct
Wysłany: 2007-07-28, 21:17   

misiek napisał/a:
incubus skoro sie nie znasz to po cholere sie wypowiadasz? podsumowywujac d2 to shit. koniec . :]

nieznom sie przyznom sie bez bicia ale som net łazi mi duzo lepij niz u poprzednika niemiolem 3 dniowej awari jeszcze ani w faraonie ani w d2 równiez oprocz apokalipsy z ip.Z p2p też juz niemusze czarowac mom miec mega i tyle mi leci .Czasami grom na xboxie po xlinku i tez niemom problemow.Coby byc obiektywnym na koniec mom lepij niz miołem.

shv1 

Wysłany: 2007-07-28, 21:53   

Znajomy posiadający net z Firmy D2 od 2 dni nie ma internetu, nie ma tez zadnego kontaktu z administracja. Taka sytuacja (dluzsze braki w dostepie do sieci) wg. niego wystepuja bardzo czesto. Co gorsza kontakt telefoniczny jest bardzo utrudniony i przewaznie konczy sie na stwierdzeniu "sprawdzimy to" lub "u nas wszystko dziala" po czym netu dalej brak. Podsumowując, firma niezbyt godna polecenia. No chyba ze jakosc usług zalezy od miejsca zamieszkania.

PS. Wie ktos czy na ulicy Joanny jest dostepny jakis inny (poza D2) dostawca netu ktory nie wymaga posiadania telefonu stacjonarnego lub kablowki ?

shoovarek1

OgóR 
MOD Team

Sieć:: Vectra
Wysłany: 2007-07-28, 22:04   

Z tego co mi wiadomo przynajmniej na osiedlu czyli Joanny od targu w döl innego dostawcy internetu niestety nie ma a szkoda.

Przebywam teraz w niemczech na urlopie ale wczoraj dopiero wznowiono dostep do internetu na ulicy Modrzejewskiej po 24 godzinnej przerwie ktora nie wiadomo czym byla spowodowana.
Trzeba rowniez dodac ze juz od jakis dwoch miesiacy co doslownie 5 min (sprawdzone) traci sie sygnal co objawia sie wyrzucaniem ze stron podczas grania, przerwaniem rozmowy skype, zerwaniem polaczeniem z serwerami podczas serfowania po necie i tym podobne po ok 1 minucie sygnal pojawia sie i internet chodzi ''normalnie' a po 5 min to samo.

incubus 

Wysłany: 2007-07-28, 22:07   

Co do kontaktu z BOK to powiem tak nigdy w sumie niedzwoniłem w przypadku jakis anomali esemesuje do Dzimiego i jakos to funkcjonuje poprawnie.

meff 

Sieć:: Neo 6Mb
Wysłany: 2007-07-29, 20:31   

@incubus

daj se luz :mrgreen: D2 jest i bedzie shitem tego nie zmienisz

wlasnie wrocilem od znajomej z Rudy 1 słowiańska ma to co ty nazywasz Wypass :lol:
Chcialem tylko zassac z stronki symanteca nowe bazy virow, 3kb/s w porywach i zdechlo, Jedynie co dobrze robi to im nie placi.

END

incubus 

Wysłany: 2007-07-29, 20:42   

meff napisał/a:
@incubus

wlasnie wrocilem od znajomej z Rudy 1 słowiańska ma to co ty nazywasz Wypass :lol:
Chcialem tylko zassac z stronki symanteca nowe bazy virow, 3kb/s w porywach i zdechlo, Jedynie co dobrze robi to im nie placi.

END

Jo akurat na Piastowskij mieszkom niewiedziolem nawet ze oni majo neta na karmańskim.:) Wiesz mie opinia o D2 akurat zwiso i powiewo ale chcac byc obiektywnym musza kolejny roz napisac ze mi to łazi i to wcale nienajgorzej.Byc moze jest to spowodowane tym ze do nos leci radiolinia w 5gh na kosciol a z wiezy necik leci do nos.Moze dlatego niewiem nieznom sie ale mom w robocie 4 megowego dsla i przy kozystaniu a www roznicy niewidza zodnej .

dzimi 

Wysłany: 2007-07-30, 12:56   

shv1 napisał/a:
Znajomy posiadający net z Firmy D2 od 2 dni nie ma internetu, nie ma tez zadnego kontaktu z administracja. Taka sytuacja (dluzsze braki w dostepie do sieci) wg. niego wystepuja bardzo czesto. Co gorsza kontakt telefoniczny jest bardzo utrudniony i przewaznie konczy sie na stwierdzeniu "sprawdzimy to" lub "u nas wszystko dziala" po czym netu dalej brak. Podsumowując, firma niezbyt godna polecenia. No chyba ze jakosc usług zalezy od miejsca zamieszkania.

rejon przedszkolna/fabryczna ? wynik ocieplania budynku podlas 2/4. Adm nr 1 zalozyla nowe kłódki, dewastacja zabezpieczenia nie wchodziła w grę.
Jak się dziś okazało - "stopiono" okablowanie, które zostało wymienione na nowe. Ot cała filozofia.

Co do kontaktu - zawsze sprawdzamy zgłoszenia klientów i wysyłamy serwisantów w teren.

[ Dodano: 2007-07-30, 13:10 ]
misiek napisał/a:
incubus skoro sie nie znasz to po cholere sie wypowiadasz? podsumowywujac d2 to shit. koniec . :]

heh.. no tak. jesteś w sieci ? używasz naszych zasobów ? nope. Mam ci przypomnieć jak wyglądała sprawa netpro rok/dwa lata temu ? Bo jak mniemam i widzę - jesteś z Netpro. Mam ci pokazać ilu użytkowników przepięliśmy wam ? I to na dodatek zadowolonych klientów...
Przy okazji - D2 ma się jak najbardziej dobrze. Fakt, są osoby, które marudzą (dzięki im za to, potrzeba jest krytyka - jednakże konstruktywna!), ale są i takie, które są zadowolne (i nie są to dzieci neostrady - tylko poważni dorośli ludzie)

Ogór ma rację - są przerwy paro sekundowe co 5 - 10 - 15min. Objawem jest nagły lag w grze, opóźnienie na skype. Nie jest to odczuwalne przy www, słuchaniu radia (które się buforuje), odbieraniu poczty.
Jesteśmy od dłuższego czasu na etapie weryfikacji problemu. Uwierz mi - wiele widziałem, wiele naprawiłem nieprzewidywanych awarii (czy to u TIPSONa "ucząc" admina (tak, tak ! - Darek czerpał bardzo dużo ode mnie, do dziś terminator (jego ex-serwer) ma system zainstalowany przeze mnie); czy też u FARAONA (pamiętacie 3-4Mbps dla www i 64kbps dla całej reszty ? :> )) - lecz to co jest teraz bez wyłączenia rdzenia (brama <-> QoS <-> BGP) do sprawdzenia jest niemożliwe. Było parę prób (klienci dzwonili i skarżyli się że w nocy "gaśnie" internet) nocnych lecz spełzły na niczym.

Czekam na zamówiony nowy moduł do routera QoS (bo to problem na lini brama <-> QoS) - najprawdopodobniej to coś z IRQ dla karty sieciowej i/lub albo I/O samej karty.

[ Dodano: 2007-07-30, 13:13 ]
meff napisał/a:
@incubus

END

skoro nie płaci to ma do [cenzura] internet. niech się lepiej zgłosi do Nas z problemem. Na 99% został jej wyłaczony komputer z systemu podziału łącza. Trafia do kolejki defaultowej, która ma 8KB/s dla "całej reszty" - czyli odłaczeni, zadłużeni klienci, przez co mają baaaaardzo wolny internet. !

shv1 

Wysłany: 2007-07-30, 14:50   

dzimi napisał/a:
Co do kontaktu - zawsze sprawdzamy zgłoszenia klientów i wysyłamy serwisantów w teren.

Wnioskując z relacji znajomego który korzysta z usług ww. firmy jest wprost przeciwnie. Nawet jezeli wysyla swoich ludzi w teren to wyegzekwowanie tego jest naprawde trudne, czasochlonne i kosztowne (wielokrotne telefony zeby zalatwic jedna rzecz, straszenie kosztami).
Sytuacja powtarza sie dosyc regularnie i z tego powodu nawet jezeli awarie sa efektem dzialań wandali to z punkut widzenia klienta nie jest to zadne tlumaczenie. Płaci, wiec wymaga.

shoovarek1

meff 

Wysłany: 2007-07-30, 17:43   

Cytat:
skoro nie płaci to ma do [mój słodki tyłeczek] internet. niech się lepiej zgłosi do Nas z problemem. Na 99% został jej wyłaczony komputer z systemu podziału łącza. Trafia do kolejki defaultowej, która ma 8KB/s dla "całej reszty" - czyli odłaczeni, zadłużeni klienci, przez co mają baaaaardzo wolny internet. !

Ona juz sie zglaszala nie raz.... ba, tlumaczono jej ze jak wymienia antene na 5Ghz sytuacja sie poprawi ,no i wymienili jakis czas temu i co ...... szkoda gadac :cry:

mysle ze cos zrobicie z tym bo ciagle pisanie ze cos trzeba wymienic a to router, a to karta...
, KLIENT PLACI WIEC WYMAGA !

dzimi 

Wysłany: 2007-07-30, 22:13   

shv1 napisał/a:
dzimi napisał/a:

Wnioskując z relacji znajomego który korzysta z usług ww. firmy jest wprost przeciwnie. Nawet jezeli wysyla swoich ludzi w teren to wyegzekwowanie tego jest naprawde trudne, czasochlonne i kosztowne (wielokrotne telefony zeby zalatwic jedna rzecz, straszenie kosztami).
Sytuacja powtarza sie dosyc regularnie i z tego powodu nawet jezeli awarie sa efektem dzialań wandali to z punkut widzenia klienta nie jest to zadne tlumaczenie. Płaci, wiec wymaga.

zgadza się - i z tym się zgodzę, że z pkt. widzenia klienta jest to nie istotne. Z drugiej strony, nie oferujemy klientom SLA. Zgodnie z prawem telekomunikacyjnym w okresie 36h mamy prawo usunąc usterkę, z czym się w zasadzie wyrabiamy.
Dziękuję za konstruktywną krytykę - podejmujemy działania mające na celu zwiększenia ilości serwisantów, rozdzielenia serwisu od instalacji, system usuwania awarii, w którym klienta ma się podpisać pod raportem z awarii oraz dyżury administatora (czyli Mnie) pod telefonem firmowym. Więcej już wkrótce :)

[ Dodano: 2007-07-30, 22:15 ]
meff napisał/a:
Cytat:
skoro nie płaci to ma do [mój słodki tyłeczek] internet. niech się lepiej zgłosi do Nas z problemem. Na 99% został jej wyłaczony komputer z systemu podziału łącza. Trafia do kolejki defaultowej, która ma 8KB/s dla "całej reszty" - czyli odłaczeni, zadłużeni klienci, przez co mają baaaaardzo wolny internet. !

Ona juz sie zglaszala nie raz.... ba, tlumaczono jej ze jak wymienia antene na 5Ghz sytuacja sie poprawi ,no i wymienili jakis czas temu i co ...... szkoda gadac :cry:

mysle ze cos zrobicie z tym bo ciagle pisanie ze cos trzeba wymienic a to router, a to karta...
, KLIENT PLACI WIEC WYMAGA !

tak - link w 5Ghz wisi już tam dosyć długo, i w zasadzie poprawiło się (sprawdzane na kliencie z ul. Raciborskiej). a może wystarczy zmienić prędkość negocjacji z auto ma 10Mbps-half lub full doplex ?

odezwij się na PM o kogo chodzi - sprawdzę w systemie zgłoszenia oraz wpis dotyczący prędkości klienta (QoS)

ramon3101 

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2007-07-31, 01:21   

dzimi napisał/a:
Zgodnie z prawem telekomunikacyjnym w okresie 36h mamy prawo usunąc usterkę, z czym się w zasadzie wyrabiamy.

he a jak co dwa dni neta nie bydzie to wy naprawicie i zaś na drugi dzien nie bydzie i tak w kółko czy co ?

meff 

Wysłany: 2007-07-31, 08:47   

[quote="dzimi]
Cytat:

tak - link w 5Ghz wisi już tam dosyć długo, i w zasadzie poprawiło się (sprawdzane na kliencie z ul. Raciborskiej). a może wystarczy zmienić prędkość negocjacji z auto ma 10Mbps-half lub full doplex ?

odezwij się na PM o kogo chodzi - sprawdzę w systemie zgłoszenia oraz wpis dotyczący prędkości klienta (QoS)

czlowieku o czym ty gadasz , ona ma routera i gdzie mialaby to zmienic wedlug ciebie :idea:

a zreszta nie moj problem, ja tego niemam i nie zamierzam miec doputy firma nie zacznie normalnie dbac o klienta .

P.S. a co z stronka d2.com.pl :?: z pol roku juz niechodzi :???:

mrtip 
MrTip

Sieć:: http://tipson.prv.pl
Wysłany: 2007-08-01, 23:03   Zapraszam w inne miejsce

Czytałem temat zapraszam każdego kto znał sieć Tipson, zapraszam więc na forum byłej sieci Tipson, która pomimo niby wchłonięcia do D2 (raczej dobrowolnego wejścia), stała się jednak nostalgiczną łezką.

Tipson i świat stał się lepszy.
http://tipson.prv.pl

Forum Tipson
http://tipson.prv.pl/forum

[ Dodano: 2007-08-01, 23:15 ]
Forum Tipson
http://tipson.prv.pl/forum/

łech zawsze trzeba dodawać slash - /

userek 

Wysłany: 2007-08-02, 09:10   

OgóR napisał/a:
Z tego co mi wiadomo przynajmniej na osiedlu czyli Joanny od targu w döl innego dostawcy internetu niestety nie ma a szkoda.

Przebywam teraz w niemczech na urlopie ale wczoraj dopiero wznowiono dostep do internetu na ulicy Modrzejewskiej po 24 godzinnej przerwie ktora nie wiadomo czym byla spowodowana.
Trzeba rowniez dodac ze juz od jakis dwoch miesiacy co doslownie 5 min (sprawdzone) traci sie sygnal co objawia sie wyrzucaniem ze stron podczas grania, przerwaniem rozmowy skype, zerwaniem polaczeniem z serwerami podczas serfowania po necie i tym podobne po ok 1 minucie sygnal pojawia sie i internet chodzi ''normalnie' a po 5 min to samo.

Witam,

Jak to nie ma, a sieć PodlasNet? Powstali wczesniej niz samo D2.

http://www.podlasnet.org

OgóR 
MOD Team

Sieć:: Vectra
Wysłany: 2007-08-02, 11:30   

userek napisał/a:

Witam,

Jak to nie ma, a sieć PodlasNet? Powstali wczesniej niz samo D2.

http://www.podlasnet.org

Chodzilo dokladnie o jakiegos dostawce ale na ulicy Joanny a jak pisze u Ciebie PodlasNet oferuje internet w czesci osiedla Podlas.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach