|
Mam pytanko.. |
| Autor |
Wiadomość |
iza

Wiek: 28 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 22 Skąd: ruda śląska
|
Wysłany: 2006-11-05, 13:08 Mam pytanko..
|
|
|
| Mam program do ściągania BitComet.I on mi ściąga od 0-8KB/s.Naprzykład na 4 pobrane pliki.Mam w opcach ustawione ściąganie bez limitu a wysłanie na 6KB/s.Bo więcej nie moge ustawić.Jakiś czas temu inaczej mi sciągał nawet 20KB/s na jeden plik.Teraz jest inaczej a nawet zauwarzyłam ,że więcej wysyła niż ściąga.Czy jest możliwe ,że dostawca netu mi to przycioł.I w jaki sposób to zmienić.Prosze o podpowiedzi.Dzięki. |
|
|
|
 |
|
|
shv1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 378 Skąd: Silesian Ore
|
Wysłany: 2006-11-05, 13:24
|
|
|
Wiele zalezy od tego jaki plik sciagasz a dokladniej od tego ile osób go udostepnia. Jezeli np. jakis plik udostepniaja tylko 2 osoby (czyli tzw. "seedy") a sciaga go 60 osób (czyli tzw. "peery") to szybkośc sciagania nie bedzie zbyt wielka ale z czasem sie zwiekszy - kiedy juz wiecej osób pobierze pełny plik.
Mozliwe też że masz po prostu słabe łącze (nie napisałaś jakie). Jesli dodatkowo jest to neostrada to moze przekroczyłaś swój limit pobierania i predkosc zostala automatycznie zmniejszona. Jesli jednak tak nie jest to sciagnij jakiegeś inne torrenty (pliki do pobierania) i sprawdz jaka wtedy bedzie predkośc pobierania.
Staraj sie nie pobierać jednoczesnie wiecej niz 2 - 3 pliki.
| iza napisał/a: | | Czy jest możliwe ,że dostawca netu mi to przycioł. |
Wszystko jest mozliwe
| iza napisał/a: | | I w jaki sposób to zmienić |
Pogadaj z nim, ale najpierw sprawdz inne pliki i to co napisalem wyżej. |
|
 |
iza

|
Wysłany: 2006-11-05, 14:28
|
|
|
| Mam neta z firmy Faraon-net.Nie mam też jednej predkości jest ten net różny.A pliki jak pobieram zawsze pacze żeby było seedów więcej.Czasami jest tak że plik wgrywa mi się przez tydzień.A komp łazi cały dzień i całą noc.Cały czas.Już miałam różne programy do sciągania i za każdym razem jest to samo. |
|
|
|
 |
shv1

|
Wysłany: 2006-11-05, 14:43
|
|
|
| iza napisał/a: | | Czasami jest tak że plik wgrywa mi się przez tydzień |
To zalezy o jakim pliku piszesz. Sa pliki mniejsze i wieksze - pojedyncza mp-trójka ma ok. 4 MB a film w formacie DVD ok. 1000 razy wiecej
Mozliwe że twój dostawca internetu ogranicza pasmo dla p2p - powinnas sie dowiedziec u źródła, czyli z nim pogadac.
Możesz też uzyć innego klienta (programu) torrenta.
Z lepszych mozna wymienić: uTorrent, BitSpirit, BitLord, Azureus - czesto wystarczy zmiana klienta i predkości znacząco wzrastają.
Mozesz tez skorzystać z łączenia sie rzez proxy. Jak to zrobic ? W BitComecie klikasz "Opcje" > "Opcje" > "Proxy" i wybierasz "HTTP 1.1" a poniżej wpisujesz "w3cache.icm.edu.pl" (bez cudzysłowia) i jeszcze nizej (obok "Port proxy") wpisujesz "80". Klikasz "Ok" i restartujesz program. |
|
 |
iza

|
Wysłany: 2006-11-05, 15:02
|
|
|
| ściągam różne pliki.Muzyka,filmy RMVB,programy.Najmniejsze pliki jak 4MB przez pare dni się wgrywaja a o wielkich jak 700MB to już nie mówie jest to samo. Miałam w grany ostatnio BitSpirit przez chwile działał dobrze.Potem ktoś zrestartoiwał net i zaś to samo sie działo co z BitCometem teraz. |
|
|
|
 |
ramon3101

Zaproszone osoby: 23
|
Wysłany: 2006-11-05, 15:26
|
|
|
Iza mam też net z FAraona i tak samo z Bitcometem po prostu Hu***y net do programów p2p a z www ściaga szatańsko film z np. serwera www.rapidshare.de ściągam w godzine |
_________________ PATRZ KOMU UFASZ ! |
|
|
|
 |
shv1

|
Wysłany: 2006-11-05, 15:31
|
|
|
A wiec macie przyblokowane p2p, niestety
Proponuje sprawdzic to co pisalem w poprzednim poscie o proxy a jak nie pomoze to pozostaje sciaganie ze stronek lub programem "p2m" korzystajacym ze skrzynek pocztowych: http://www.instalki.pl/programy/download/p2m/ |
|
 |
|
|