Godula i Orzegów forum

Godula i Orzegów Strona Główna Godula i Orzegów
Forum mieszkańców Goduli i Orzegowa

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Konduktorzy

Autobusowi konduktorzy to:
Ściemniacze
25%
 25%  [ 5 ]
Postrach gapowiczów ;)
25%
 25%  [ 5 ]
Pół na pół
25%
 25%  [ 5 ]
Nie jeżdżę busami wiec nie wiem
25%
 25%  [ 5 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 20

Autor Wiadomość
shv1 

Wysłany: 2006-02-22, 23:36   Konduktorzy

Bylo (a właściwie dalej jest) juz co nieco o naszej komunikacji miejskiej a wlasciwie o problemach wynikłych z remontu mostu orzegowskiego a teraz chcialbym poruszyc podobny temat:
Jakie macie zdanie o konduktorach ktorzy od dluzszego czasu zagnieździli sie w niektorych naszych autobusach ?
Sa wedlug Was potrzebni i dobrze wykonują swoją robotę czy tylko sciemniają i i tak da sie z nimi jeździc na gape ?

shoovarek1

Erni 
Master of Cerermony

Sieć:: sileman
Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2006-02-22, 23:41   

no wnerwiaja niekiere , a na gapa do sie jezdzic tylko ze do takich busów moga wlejsc zwykle kobuchy a to jzu potem lipa ,a jo jedzil 2 miesiace do budy na gapa :) z przyczyn niewaznych :P

misiek 

Sieć:: NetPro
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2006-02-22, 23:42   

Co do tych konduktorow to mam mieszane uczucia. Jedni solidnie wykonuja swoja prace, a drudzy to poprostu olewaja. Jesli dobrze trafisz to jedziesz "na gape". Tyle z tego tematu.

tomastechno 
HaRdStYLe IS My LiVe

Sieć:: ŚTK ciulstwo
Zaproszone osoby: 21
Wysłany: 2006-02-23, 09:03   

NO to powiem że niektórzy komnduktorzy są spoko .. damsei z nimi pogagadać pożartować.. pozwolą Ci jechac bez biletu pare przystanków.. a drudzy,, jacyś dziwni, sprawdzają 10 razy bilet i legitymacja, teraz naszczęscie jush sie nie musze z nimi użerać bo autkiem bo skzoły jeżdze

Kola 

Wysłany: 2006-02-24, 22:05   

Kurde :) Miałem kilka przygód z kobuchami w busie :)
Kiedyś miałem wydrukowany bilet... i jakas kosa zaczeła się przyglądać, w efekcie musiałem wysiąść z busa (na szczęście tylko tyle) i iść z buta do szkoły ale dało rade przeżyć :) Kiedyś kobucha dresy strzaskały i uciekły :) A już go kilka razy wcześniej widziałem :P Nawet chciał mnie skasować bo nie miałem legitymacji... ale to stare dzieje.
Nie przepadam za konduktorami, czy mam bilet czy nie mam, oni zawsze maja coś na mnie, zawsze mam stres jak do mnie podchodzi i mówi "bileciki prosze", ostatnio chciał jeden dziadka dojechać bo nie miał jakiejś tam karty emryta czy rencisty i zniżka go nie obowiązywała, a dziadek upierał się przy swoim mówił, że ma dyskietke to coś tam sie pluli dalej dziadka męczyli mieli go wieść na komisariat coś tam a dziadek twardo... w końcu kobuch po tym jak widział że nie da sie dziadka zajechac i nie dopłąci 20 groszy do biletu stracił cierpliwość, ale nagle mu błysła lampka, że dyskietka także się liczy, bo jest tam na niej potwierdzenie, że dziadzia jest emeryt i dali mu spokój ale musieli go idioci męczyć- bo to fajna zabawa.

Gumiś 
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Sieć:: Neostrada TP
Wysłany: 2006-03-07, 17:50   

ehh nie ma to jak sie przejechać za free 2 razy to samo w dwóch różnych busach:D
podlazi konduktorka i sie pyta o bilet ja jej mowie ze juz sprawdzała a ona idzie dalej hehe 2 razy tak samo ale w sumie to dobrze ze sa latwowierni przynajmniej kasa zaoszczedzona heh:D

OgóR 
MOD Team

Sieć:: Vectra
Wysłany: 2006-03-07, 21:02   

Gumiś napisał/a:

podlazi konduktorka i sie pyta o bilet ja jej mowie ze juz sprawdzała a ona idzie dalej hehe 2 razy tak samo ale w sumie to dobrze ze sa latwowierni

Na to Twoim miejscu nie byłbym taki szczęsliwi, bo do autobusów z obsługą konduktorską wchodzą też normalni kontrolerzy.Ostatnio na trasie autobusu lini 121 z Halemby weszło w różnych częściach trasy 3 kontrolerów.Więc nie życzę Ci abyś na nich trafił.
Pozdrawiam

DaVidACAB 
Psychopaci Godula

Wysłany: 2006-03-10, 19:10   

Kobuchy są bo są nic do nic nie mam, taka maja prace :)
Bilet i tak mom zawsze bo do budy jakoś musza dojeżdzać.

A kiedyś jak nie miołch to i tak sie tym nie przejmowołch, do teraz mom 220 zł do zapłacenia :)

Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy...

Lata Leca...A My Trwamy Nadal...
Brigade Godula

Gumiś 
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Wysłany: 2006-03-10, 22:25   

hehehe na terenie rudy slaskiej to sobie mogą...:D a konduktorka jakby sie uparla zebym ten bilet pokazal to jak masz dobrze gadane to sobie poradzisz, juz tyle razy kit wcisnolem konduktorowi ze sie sobie dziwie ze sie udalo:D a swoją drogą to zanim sie cos wymysli to sie zastanawiam czy sie opłaca:D pozdro

nieważne 

Sieć:: tepsa...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-03-11, 22:44   

OgóR napisał/a:
Gumiś napisał/a:

podlazi konduktorka i sie pyta o bilet ja jej mowie ze juz sprawdzała a ona idzie dalej hehe 2 razy tak samo ale w sumie to dobrze ze sa latwowierni

Na to Twoim miejscu nie byłbym taki szczęsliwi, bo do autobusów z obsługą konduktorską wchodzą też normalni kontrolerzy.Ostatnio na trasie autobusu lini 121 z Halemby weszło w różnych częściach trasy 3 kontrolerów.Więc nie życzę Ci abyś na nich trafił.
Pozdrawiam

Konduktor tylko sprzedaje bilety/sprawdza, jeśli posiadasz miesięczny, kwartalny lub pracowniczy. Natomiast faktycznie kobuch może sie śmiało wejść do jakiegoś i Cie szczaić, czy mosz bileta :twisted:

Gumiś 
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Wysłany: 2006-03-12, 02:53   

nieważne miałem na mysli coś innego ale okey:D zawsze mam bilet..
powiec co mi zrobią jak nie bede mial bileta?? hy? nie spisza mnie bo im nie dam, policje wezwą i nsa komisariat odwiozą??:D hahah o to chodzi:D

tomastechno 
HaRdStYLe IS My LiVe

Sieć:: ŚTK ciulstwo
Zaproszone osoby: 21
Wysłany: 2006-03-13, 17:03   

dobry patent na konduktora jest dać mu 100 zł albo 200 i powiedzieć jedna połówka:D ehe to za darmo pojedziecie:D narazie za każdym razem mi sie udawało:D

nieważne 

Sieć:: tepsa...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-03-14, 14:56   

Gumiś napisał/a:
nieważne miałem na mysli coś innego ale okey:D zawsze mam bilet..
powiec co mi zrobią jak nie bede mial bileta?? hy? nie spisza mnie bo im nie dam, policje wezwą i nsa komisariat odwiozą??:D hahah o to chodzi:D

W ostateczności zatrzymią środek transportu bedą tak długo czekać, aż sam opuścisz pojazd :) . Już pare razy tak mi sie zdarzyło (widzieć oczywiście :mrgreen: ).

naws 
MOD Team
footballer

Sieć:: Neostrada
Zaproszone osoby: 27
  Wysłany: 2006-03-14, 15:59   

Hehe a ja mam bilet kwartalny. Taki bilet kosztuje 120 zl i jes (teoretycznie ) 3 miesiące ważny... Bilet ten jest odrobine inny niz miesięczny. Bilet miesieczny ma na samym srodku pieczatke na ktory miesiąc w jakim roku jest wazny. Bilety kwartalne nie maja takich pieczątek. Maja na srodku napisana cene 120 zl i to wszystko....dopiero na samym dole sa rzymskie cyfry od I DO XII (czyli miesiące w roku). Zaznacza sie ten bilet, poprzez wycięcie kawalkow biletu odpowadającym danym miesiącom na ktore wykupujemy bilet... sęk w tym ze bardzo male sa te wycinki i dzieki czemu mozna jezdzic na takim bilecie caly rok ;] a moze i wiecej. Nawet normalny kobuch nie zauwazyl ze bilet jest nie wazny, lub byc moze byl taki glupi ze nie umial policzyc badz nie rozumial rzymskich liczb.....a bilet trzymal i sprawdzal w swoich rekach....tak wiec..120zl za pare lat jazdy?? oplacalna inwestycja ;]

Gumiś 
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Wysłany: 2006-03-14, 21:38   

naws ah Damianku co my sie tu dowiadujemy :grin: takie przekrety sie robi :grin: ale to fakt ze "niektorzy" kontrolerzy są jacyc inni nie obrażając nikogo.. podpisz miesieczny samym nazwiskiem i cala rodzina moze jezdzic :grin: bilet wymienny.... wlasne doswiadcznie.. :wink:

tomastechno ale co to za interes skoro placisz?? :???: heh wole nie placic i wyjsc juz z tego busa... :mrgreen:

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach