Godula i Orzegów forum

Godula i Orzegów Strona Główna Godula i Orzegów
Forum mieszkańców Goduli i Orzegowa

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Konduktorzy

Autobusowi konduktorzy to:
Ściemniacze
25%
 25%  [ 5 ]
Postrach gapowiczów ;)
25%
 25%  [ 5 ]
Pół na pół
25%
 25%  [ 5 ]
Nie jeżdżę busami wiec nie wiem
25%
 25%  [ 5 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 20

Autor Wiadomość
tomastechno 
HaRdStYLe IS My LiVe

Sieć:: ŚTK ciulstwo
Zaproszone osoby: 21
Wysłany: 2006-03-15, 07:23   

Gumiś napisał/a:
tomastechno ale co to za interes skoro placisz??
NIE PŁĄCISZ.. bo on zawsze niema wydać:]

naws 
MOD Team
footballer

Sieć:: Neostrada
Zaproszone osoby: 27
Wysłany: 2006-03-15, 09:07   

" tomastechno ale co to za interes skoro placisz?? heh wole nie placic i wyjsc juz z tego busa..."

NO dobra ...jeśli wolisz wyjść z tego busa to juz coś innego...Tylko ty po innych dzielnicach i miastach jezdzisz...Ja jezdze po Chorzowie, Katowicach, Bytomiu i Zabrzu...Tylkow w bytomiu sa konduktorzy..w innych miastach sa normalni kontrolerzy....nie mam zamiaru znaleść sie w najgorszym wypadku na komisariacie w Katach albo Chorzowie.....a swoja droga...skoro rodzice placa....to czemu nie kupic takiego biletu ?? ;] ;]

hehe pozdrawiam ;] ;] :cool:

shv1 

Wysłany: 2006-03-15, 09:20   

Istnieja jeszcze bilety na okaziciela, taki na cały region kosztuje chyba ok. 110 zl. (normalny) i moze na nim jezdzic nieograniczona liczba osob ;)
Co do podpisywania biletów tylko nazwiskiem to niestety jest to podstawą do wlepienia mandatu bo na bilecie pisze wyraznie ze trzeba go podpisac imieniem i nazwiskiem.

shoovarek1

Gumiś 
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Sieć:: Neostrada TP
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2006-03-16, 17:55   

ehh.... nawa we wczesniejszych postach pisalem ze bilet mam zawsze ale nie zawsze sie go uzywa i ze chodzi mi o rude slaską!!!.... jak rodzice placa bo nie czaje???.... co do tego zeby wyjsc z busa to zle zrozumialem bo myslalem ze placisz lewe a on cie zostawia w spokoju.... jesli chodzi o podpisywanie biletu to nikt nie widzi czy on jest podpisany czy nie pokazujesz tak zeby nie widzial.....tyle zyjecie a tak malo wiecie:D zawsze sie da cos wymyslec zeby bylo dobrze:D

naws 
MOD Team
footballer

Wysłany: 2006-03-16, 19:48   

Gumiś napisał/a:
jak rodzice placa bo nie czaje???....

No normalnie...skoro i tak kase na bilet dostajesz od rodzicow to co ci szkodzi go kupic? Zastanowilbym sie czy go kupic jakby to byly moje ciezko zarobione pieniadze...a skoro rodzice sami chcą cie wspomagac...to co ? Mam im powiedziec ze nie chce ? I wole jezdzic na gape ?...Chyba nie.. ;] ; ] :lol:

nieważne 

Sieć:: tepsa...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-03-16, 21:59   

naws napisał/a:
Hehe a ja mam bilet kwartalny. Taki bilet kosztuje 120 zl i jes (teoretycznie ) 3 miesiące ważny... (...) tak wiec..120zl za pare lat jazdy?? oplacalna inwestycja ;]

Chopak, opłacalne, to jest wypchać tate/mame do PKMu/TŚu lub innego przewoźnika komunikacji miejskiej i cała rodzinka może se zdobyć bilecik Specjalny, R-1. Cena? około 26zł. ... I jeździsz CALUTKI rok, tramwajami/autobusami po wszystkich liniach. Faaaajnie tak :twisted:

naws 
MOD Team
footballer

Wysłany: 2006-03-16, 22:04   

heh no to tez jest dobry pomysl...albo wystarczy miec dobrych znajomych tam pracujących...bo rodzicow raczej na takie "cosik" nie naklonie ;]
Pozdro ;] hah

shv1 

Wysłany: 2006-03-16, 22:04   

Gumiś napisał/a:
jesli chodzi o podpisywanie biletu to nikt nie widzi czy on jest podpisany czy nie

Zalezy na kogo trafisz, wierz mi ze niektórzy potrafią baaardzo dokladnie sprawdzic czy aby bilet jest ok ;)

shoovarek1

nieważne 

Sieć:: tepsa...
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2006-03-16, 22:16   

stary dziad napisał/a:
Gumiś napisał/a:
jesli chodzi o podpisywanie biletu to nikt nie widzi czy on jest podpisany czy nie

Zalezy na kogo trafisz, wierz mi ze niektórzy potrafią baaardzo dokladnie sprawdzic czy aby bilet jest ok ;)

Niektórzy pracują, żeby pracować, niektórzy pracują, bo chcą i sie przykładają do tej roboty :)

Gumiś 
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Wysłany: 2006-03-16, 22:39   

nawa ja nie dostaje kasy na bileciki hahah mam swoja kasa na kino itp jak cois potrzebuje albo chce to pojde do starszych i mi dadzą ale malo kiedy po kase ichodze... co jakis czas jakies many wpadną w kieszeń takze puki jest to nie ide do mamusi... :mrgreen:

naws 
MOD Team
footballer

Wysłany: 2006-03-16, 22:46   

Ja tez nie chodze tak po kase....ja jak chodze to nie po kase tylko po cos ;] ;]hehe a na bilet sami mi dawaja...moze dlatego ze tak daleko chodze do szkoly ? lol..

Kuba_z_Orzegowa 

Wysłany: 2006-03-17, 11:36   

naws napisał/a:
Hehe a ja mam bilet kwartalny. Taki bilet kosztuje 120 zl i jes (teoretycznie ) 3 miesiące ważny... (...) ak wiec..120zl za pare lat jazdy?? oplacalna inwestycja ;]

:mrgreen:
Jo na tokim jeżdżo i ni narzekom :D
Jok mowia mój promotor: "W kazdym fachu jest taki sam odsetek półgłówków" i ta je w tym przypadku; jidni sprowdzajo inni nie...

fruqon 

Wysłany: 2006-03-18, 21:14   

Heh, kiedys na początku jak te konduktory zaczeli jezdzic busami to latali jak gupki i nikomu nie przepuscili, kazdy musial miec bilet sprawdzony a teraz wlasciwie co jade to siedzi jeden z drugim i albo sie bawi komóra albo śpi albo rozmyśla ale biletu nie sprawdzi a jak juz to rzadko.
Chyba im przeszedł zapał do pracy :lol: :lol: :lol:

Gumiś 
TeChNo d(^_^)b PoWeR

Wysłany: 2006-03-19, 15:39   

płacone od tras nie od kar i sprzedanych biletów:P...

naws 
MOD Team
footballer

Wysłany: 2006-03-19, 16:39   

a no pewnie....ale nie daj Boże wejdzie normalny kobuch i co wtedy ? Zonk.. :???:

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach