|
Godula i Orzegów
Forum mieszkańców Goduli i Orzegowa
|
|
Jaki jest wasz stosunek do homo... i chorych na AIDS?? |
| Autor |
Wiadomość |
Mamba
Hellrazor

|
Wysłany: 2006-06-22, 14:41
|
|
|
| stary dziad napisał/a: | DaVidACAB napisał/a:
Więc nie wiem dlaczego, pieszesz, że jestem w mniejszości??
Bo ludzi z takimi poglądami jest po prostu o wiele mniej niz tych którzy nawet jesli nie darzą homoseksualistów jakąś szczególna sympatią to nie maja nic przeciwko temu żeby sobie zyli |
to jest predzej obojętność a nie tolerancja, ludzka znieczulica, u jesnych objawia sie agresja a u innych olewką
| fruqon napisał/a: | | Przeciez "Polska dla polakow" a jak nie wierzysz w Boga to nie jestes normalnym polakiem i trzeba cie tepic. |
w tym problem że większość polaków ma boga gdzieś, a przynajmniej ci których ja znam, nasz kraj tylko z nazwy jest katolicki
bosze ludzie na jakim wy świecie żyjecie, wiecie co sie wogóle wokół was dzieje?
a jeśli stary dziad twierdzi że David jest w mniejszości to sie myli, bo z tego co wiem to wiele osób mówi że przeciwko homo nic nie mają a jak sie dowiedzą że ktoś jest innej orientacji to sie od kogoś takiego odwracają
no i gdzie tu wasza tolerancja??
[ Dodano: 2006-06-22, 15:48 ]
| fruqon napisał/a: | No to nie bede odpowiadal zeby nie znizyc sie do twojego poziomu, od razu widac jaki ten poziom prezentuja ci wszyscy "normalni" polacy - jak brakuje argumentów (bardzo szybko) to zaczynaja sie epitety Normalni inaczej - są wśród nas
|
już sie zniżyłeś bo w tym momencie też ci brakuje argumentów i próbujesz zrobić to samo co david
nie tylko 'normalni' sa nienormalni
aha | stary dziad napisał/a: | | Na szczescie świat idzie do przodu, homoseksualiści byli, są i będą | he jeśli tak ma wygładać rozwój ludzkości to wole pozostać na poprzednim poziomie |
_________________ Oh sorry if I ain't perfect, sorry I don't give a (what)
Sorry I ain't no diva, sorry just know what I want
Sorry I'm not a virgin, sorry I'm not a slut
<(*_*)>
 |
|
|
|
 |
|
|
shv1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 378 Skąd: Silesian Ore
|
Wysłany: 2006-06-22, 15:09
|
|
|
| Mamba napisał/a: | | to jest predzej obojętność a nie tolerancja, ludzka znieczulica, u jesnych objawia sie agresja |
Znowu myslisz pojecia, obojetność to nie agresja. Obojetnosc nie objawia sie zdecycydowanym dzialaniem i ugruntowanymi pogladami.
| Mamba napisał/a: | z tego co wiem to wiele osób mówi że przeciwko homo nic nie mają a jak sie dowiedzą że ktoś jest innej orientacji to sie od kogoś takiego odwracają
no i gdzie tu wasza tolerancja?? |
Z dwojga złego wole ludzi którzy po prostu sie odwracaja od tego co im nie pasuje niz tych którzy od razu rozpalaja piece, stosy i niszczą wszystko co sie nie miesci w ich wąskim sposobie widzenia swiata. A co do mniejszosci i wiekszosci to proponuje wyjechac gdzies za granice i zobaczyc na wlasne oczy jak to wyglada w innych krajach - w wiekszosci homoseksulisci maja prawie takie same prawa co reszta spoleczenstwa i nikt nie ma do nich o nic pretensji a tym bardziej nie chce ich nigdzie wyrzucac albo leczyc.
| Mamba napisał/a: | Na szczescie świat idzie do przodu, homoseksualiści byli, są i będą
he jeśli tak ma wygładać rozwój ludzkości to wole pozostać na poprzednim poziomie |
Jesli juz cos cytujesz to cytuj tak żeby mozna bylo zrozumiec kontekst zdania.
Nie chodzilo o to ze swiat rozwija sie poprzez istnienie homoseksualistów tylko o to że toleruje ich istnienie, prawa i nawet w takim kraju jak nasz stosunek spoleczenstwa do tej grupy powoli sie zmienia (na lepsze). |
|
 |
Leydii

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 2006-06-22, 15:56
|
|
|
| stary dziad napisał/a: | | stosunek spoleczenstwa do tej grupy powoli sie zmienia (na lepsze). |
Bo w innych krajach, ludzie się do tego przyzwyczaili i nauczyli tolerować..:| albo chociaż próbują... Mamba i daVid nie rozumia wos..:) co wom to rpzeszkadza:) ? Łycha to jeszcze powiedzioł ,że niechchiał by zeby jego dziecko zobacyzło dwóch facetów tryzmających sie za ręke..ale Ty mamba? móiwsz , zę to ejst obleśne..ale nie masz mocnych argumentów |
_________________ ...Zasady są po to żeby je łamać,
to żaden dramat że znów przegrana!
Spróbuj jeszcze raz .. !
nie możesz dać się złamać !
Życie to gra, że sędziego nie da się okłamać
Co by było gdy się wyłamać,
masz jeszcze czas by się zastanawiać.. ! |
|
|
|
 |
DaVidACAB
Psychopaci Godula

|
Wysłany: 2006-06-22, 18:51
|
|
|
| Cytat: | | A skąd twoje beda wiedziec kto jest homo a kto nie |
a czy nie napisałem, że nie chce żeby moje dziecko widziało DWÓCH FACETÓW TRZYMAJACYCH SIE ZA REKE? naprawde, to jest trudno poznac. Masz problemy z rozróżnianiem płci?
| Cytat: | | Cieszysz sie ze zyjesz w nietolerancyjnym kraju a tymczasem sam mozesz byc celem ataku ludzi wyznajacych zasady takie jak twoje |
i kto mnie niby zaatakuje? ty i twoja rodzina? ministranci?
| Cytat: | | No to nie bede odpowiadal zeby nie znizyc sie do twojego poziomu, od razu widac jaki ten poziom prezentuja ci wszyscy "normalni" polacy - jak brakuje argumentów (bardzo szybko) to zaczynaja sie epitety Normalni inaczej - są wśród nas |
sam nie jeden raz obrażałeś ludzi na tym forum, np.: Ramona
wiec nie udawaj inteligentnego bo ci nie wychodzi
| Cytat: | | Aha, i pewnie w dowodzie i innych papierach tez masz to wbite ? Nie ? ? Toż to "pozerstwo" ! Wstydz sie, gdzie twoje zelazne zasady ? |
Nie mam jedynie tego tam gdzie niestety niemożna tego wpisać, ale w wielu papierach mam.
| Cytat: | | istnieniu czegos w co wierzą wszyscy i czemu poswiecaja swoje zycie - dodatkowo obrazasz ich nazywajac ich "pozerami" |
a ja ci mówie ze niby z tych 95% polaków, 50% wierzy na pokaz tak jak prawdopodobnie ty, pytałem :czujesz wewnetrzna potrzebe chodzenia do kościoła? czy chodzisz zeby ludzie cie tam widzieli? co? sam sobie odpowiedz na to pytanie, bo tu pewnie i tak napiszesz co innego
co do takich pozerów, którzy chodza do kościoła na pokaz...skad to wiem? powiedział mi to kiedyś były proboszcz w Goduli, ks. J.Małysek za czasów gdy chodziłem jeszcze do kościoła, ale potym co mi powiedział zrozumiałem, że chodzenie tam wbrew sobie jest bezsensem i dlatego jestem ateista
a ty jesteś pajac, i jak dlamnie swoimi wypowiedziami nic ciekawego nie reprezentujesz, pozatym, że jesteś pozerem i robisz z siebie kogoś kim nie jesteś, tak jak pisałem stworzyłeś swa własna "virtualna postać" i cie to rajcuje, pewnie piszesz głupkowate teksty a do tego sie masturbujesz...
tyle w tym temacie... |
|
|
|
 |
ramon3101

Zaproszone osoby: 23
|
Wysłany: 2006-06-22, 21:29
|
|
|
hehe Mnie obraził a ja go nie <lol2> ja zawsze pełna kulturka :D nigdy nie wdaje sie w żadne głupoty :D bierzcie przykład ze mnie <lol2> |
_________________ PATRZ KOMU UFASZ ! |
|
|
|
 |
fruqon

|
Wysłany: 2006-06-22, 21:38
|
|
|
| DaVidACAB napisał/a: | a czy nie napisałem, że nie chce żeby moje dziecko widziało DWÓCH FACETÓW TRZYMAJACYCH SIE ZA REKE? naprawde, to jest trudno poznac. Masz problemy z rozróżnianiem płci?
|
A czy tY uwazasz że kazdy gej chodzi ze swoim partnerem za ręke ? Co zrobisz jesli pójdą obok siebie nie okazujac sobie w ten lub inny sposob uczucia ? Jak wtedy ich wykryjesz i wytłumaczysz swojemu dziecku co powienien tepic i w wkogo rzucac kamieniami ? Za co bedziesz ich nienawidzil jesli juz ich nie rozpoznasz ? W koncu co zrobisz jesli twoj syn albo corka bedzie homo ? Zabijesz je czy siebie ?
| Cytat: | | i kto mnie niby zaatakuje? ty i twoja rodzina? ministranci? |
Ja cI wcale nie groże, pokazuje tylko w jakiej obłudzie zyjesz skazujac kogos na potepienie a nie widzac tego ze sam ze swoimi pogladami mozesz sie znalezc na miejscu potepionych.
| DaVidACAB napisał/a: | | Nie mam jedynie tego tam gdzie niestety niemożna tego wpisać, ale w wielu papierach mam. |
No to czemu nie zrezygnujesz z obywatelstwa ? Jest taka opcja, piszesz podanie du USC i piszesz ze nie chcesz byc polakiem. Powodzenia pozerze.
| DaVidACAB napisał/a: | | a ja ci mówie ze niby z tych 95% polaków, 50% wierzy na pokaz tak jak prawdopodobnie ty, pytałem :czujesz wewnetrzna potrzebe chodzenia do kościoła? czy chodzisz zeby ludzie cie tam widzieli? co? sam sobie odpowiedz na to pytanie, bo tu pewnie i tak napiszesz co innego |
Tu nie chodzi wcale o to czy ci ludzie sa chrzescijanami na pokaz czy nie i jaki procent z nich chodzi do kosciola, rzecz w tym ze czuja przynaleznosc do pewnej grupy - przewazajacej grupy. Ty wylamujesz sie z tego ogolu, zaprzeczasz temu w co wierza i obrazasz ich- wedle tWOJEJ logiki masz wszelkie szanse zeby byc dyskryminowanym tak jak ci geje, jesli nawet nie bardziej przez ludzi myslacych tak jak tY tyle ze uwazajacych sie za chrzescijan
| DaVidACAB napisał/a: | a ty jesteś pajac, i jak dlamnie swoimi wypowiedziami nic ciekawego nie reprezentujesz, pozatym, że jesteś pozerem i robisz z siebie kogoś kim nie jesteś, tak jak pisałem stworzyłeś swa własna "virtualna postać" i cie to rajcuje, pewnie piszesz głupkowate teksty a do tego sie masturbujesz...
tyle w tym temacie... |
Daaa, no wyzyj sie jeszcze, napisz cos mądrego w swoim przekonaniu, spal kogos w piecu albo przywal jakiemus ministrantowi a potem spojrzyj w lustro i zastanow sie czy wsrod takich jak tY ludzi mają zyc tWOJE dzieci - wsrod ludzi przepelnionych nienawiscią do wszystkiego co zywe i co nie takie jak one, wsrod ludzi skazanych na wyginiecie i czy przypadkiem te tWOJE dzieci nie beda sie wstydzic za tatusia. Ja juz sie wstydze. |
|
|
|
 |
DaVidACAB
Psychopaci Godula

|
Wysłany: 2006-06-23, 10:01
|
|
|
| Cytat: | | Co zrobisz jesli pójdą obok siebie nie okazujac sobie w ten lub inny sposob uczucia ? |
a ja pisałem, że jestem czarodziejem?że mam to rozpoznać? skad mam wiedzieć? wyraznie pisałem o przypadku pedałów trzymających sie za reke, wiec nie wiem po co piszesz mi jakies inne przykłady
| Cytat: | | Ja cI wcale nie groże, pokazuje tylko w jakiej obłudzie zyjesz skazujac kogos na potepienie a nie widzac tego ze sam ze swoimi pogladami mozesz sie znalezc na miejscu potepionych. |
to dobrze, że mi nie grozisz bo strasznie sie ciebie obawiam tak jak pisałem, 50% ludzi podających sie za chrześcijan, i niby czujacych przynależność do jakieś tam grupy, mówi to prawdopodobnie na pokaz, bo, np.: w ich rodzinie nikt z tej wiary nie zrezygnował i wstyd było by, żeby on to zrobił. Właśnie o to chodzi, nie mam nic przeciwko wierze, ale po co udawanie?? to o czym mówiłem, WIARA NA POKAZ?? wole siedzieć w domu i być ateista, niż okłamywać samego siebie. A co do tego, że moge stać sie ofiara dyskryminowania. Szczerze w to wątpie
| Cytat: | | wedle tWOJEJ logiki masz wszelkie szanse zeby byc dyskryminowanym tak jak ci geje |
Nie wiesz jaka jest moja logika, i jak to wszystko widze, wiec sie nie wypowiadaj...
| Cytat: | | Daaa, no wyzyj sie jeszcze, napisz cos mądrego w swoim przekonaniu, spal kogos w piecu albo przywal jakiemus ministrantowi a potem spojrzyj w lustro i zastanow sie czy wsrod takich jak tY ludzi mają zyc tWOJE dzieci - wsrod ludzi przepelnionych nienawiscią do wszystkiego co zywe i co nie takie jak one, wsrod ludzi skazanych na wyginiecie i czy przypadkiem te tWOJE dzieci nie beda sie wstydzic za tatusia. Ja juz sie wstydze. |
Nie muszę się wyżywać, powiedziałem ci już kim dla mnie jesteś i co dla mnie znaczy twoje zdanie. aha, a wolałbym żeby moje dzieci były takie jak ich tatuś, i żyły wśrod takich jak ja, niż wśród takich jak ty.
Nie chce mi sie z toba prowadzic daremnych dyskusji, bo twoje wypowiedzi sa komiczne, ale przedewszyskim daremne. a ty tłumacz se to jak chcesz, bo pewnie pomyślisz, że brakuje mi argumentów i przegrałem z toba jakąś wojne
ehhh...żal mi cie... nara virtualny pseudo-inteligentny chłopcze..
zapomniałem, kolejna głupia wypowiedz skończy sie poprostu ignorem dla ciebie bo nie chce mi sie już czytać tych ciulstw co piszesz i mało mnie obchodi twoje zdanie na jakikolwiek temat |
|
|
|
 |
shv1

|
Wysłany: 2006-06-23, 11:08
|
|
|
DaVidACAB, nalezy sie warn, prosze skonczyc z obrazaniem innych uzytkowników i zmienić słownictwo |
|
 |
|
|
DaVidACAB
Psychopaci Godula

|
Wysłany: 2006-06-23, 13:05
|
|
|
(...)
[ Komentarz dodany przez: stary dziad: 2006-06-23, 21:41 ]
Post moderowany a nastepnie usuniety ze wzgledu na uporczywe lamanie zasad forum. |
|
|
|
 |
shv1

|
Wysłany: 2006-06-23, 13:24
|
|
|
| As u wish. |
|
 |
Mamba
Hellrazor

|
Wysłany: 2006-06-23, 14:07
|
|
|
| stary dziad napisał/a: | Mamba napisał/a:
Na szczescie świat idzie do przodu, homoseksualiści byli, są i będą
he jeśli tak ma wygładać rozwój ludzkości to wole pozostać na poprzednim poziomie
Jesli juz cos cytujesz to cytuj tak żeby mozna bylo zrozumiec kontekst zdania.
Nie chodzilo o to ze swiat rozwija sie poprzez istnienie homoseksualistów tylko o to że toleruje ich istnienie, prawa i nawet w takim kraju jak nasz stosunek spoleczenstwa do tej grupy powoli sie zmienia (na lepsze). |
a wlasnie ze bardzo dobrze zrozumialam twoje slowa, to ty chyba mnie nie zrozumiales jak juz sie czepiasz
| Leydii napisał/a: | | ale Ty mamba? móiwsz , zę to ejst obleśne..ale nie masz mocnych argumentów |
juz wczesniej pisalam ze to nienaturalne, bo po co istnieja faceci i kobiety? he? no to jest chyba logiczne, pozatym jak pomysle do czego to moze dojs... homo beda wychowywac dzieci? no bo przeciez stosunek spoleczenstwa do homo sie zminia jak to ktos napisal na lepsze, a jak dla mnie to wcale nie, to jest jedna wielka patologia i tyle, w tym problem ze ktos wkrecil kiedys ludzi ze to nic zlego i teraz juz patologia przestaje byc patologia, straszne |
_________________ Oh sorry if I ain't perfect, sorry I don't give a (what)
Sorry I ain't no diva, sorry just know what I want
Sorry I'm not a virgin, sorry I'm not a slut
<(*_*)>
 |
|
|
|
 |
shv1

|
Wysłany: 2006-06-23, 21:09
|
|
|
| Mamba napisał/a: | a wlasnie ze bardzo dobrze zrozumialam twoje slowa, to ty chyba mnie nie zrozumiales jak juz sie czepiasz |
Skoro zacytowałaś te słowa:
| Mamba napisał/a: | | Na szczescie świat idzie do przodu, homoseksualiści byli, są i będą |
i napisalas ze "jesli tak ma wyglądać rozwój ludzkosci to (...)" to jak inaczej mam to zinterpretować jak w sposoób ktory opisalem wyzej ?
| Mamba napisał/a: | | juz wczesniej pisalam ze to nienaturalne |
Kto dał Ci prawo do decydowania co jest naturalne a co nie ? To wlasnie natura a nie czlowiek tak namieszała że zarówno wsrod zwierzat jak i ludzi od zawsze istnieją zachowania homoseks., nie jet to zadna moda ostatnich lat ani nic w tym stylu.
| Mamba napisał/a: | | bo po co istnieja faceci i kobiety? he? |
No wlasnie po co ? Czy tylko po to zeby rodzic dzieci i zapewnic przetrwanie gatrunku ? W takim razie co z ludzmi ktorzy swiadomie nie chca miec dzieci i decyduja sie na sterylizacje albo antykoncepcje, ew. decyduja sie na aborcje ? Czy w zwiazku z powyzszym "normalnosc" związku dwojga ludzi mozna okreslić tylko na podstawie tego czy z tego zwiazku narodzą sie dzieci ?
| Mamba napisał/a: | | pozatym jak pomysle do czego to moze dojs... homo beda wychowywac dzieci? |
Troche przesadzasz - w ogromnej wiekszosci krajów w których homoseksualizm jest tolerowany, posiadanie dzieci przez takie pary jest zabronione. Nie ma nawet dyskusji na ten temat.
| Mamba napisał/a: | | w tym problem ze ktos wkrecil kiedys ludzi ze to nic zlego i teraz juz patologia przestaje byc patologia |
Kto niby taki ? Ludzie maja własne głowy i potrafią decydować o tym jak i z kim chca zyc. Skoro na swiecie homoseksulisci zyja razem z hetero i nikt nie ma z tym problemu no to w czym problem ? |
|
 |
naws
MOD Team footballer

Sieć:: Neostrada
Zaproszone osoby: 27
Wiek: 19 Dołączył: 09 Lut 2006 Posty: 697 Skąd: Modrzejewska street
|
Wysłany: 2006-06-24, 08:40
|
|
|
Sorrki ze sie wtrącam ale ten temat zostal swtorzony przez naszego kolege, który miał zrobic ankiete na temat homoseksualistów, romów (cyganów) i chorych na AIDS. Ankieta jak juz sam wcześniej napisal została zrobiona i oddana w ręce nauczycielów...co więcej, nasz kolega podziekował nam za nabyte informacje, które przedstawiliśmy mu na tym forum i dal nam mozliwośc, aby zostawić temat, oraz aby go zamknąc..... Jak widać została wybrana opcja aby temat zostawic...no ale panowie nie wykorzystujmy tego tematu do takich celów. Wiadomo ze jest temat kontrowersyjny i pewnie kazdy z nas ma swoją opinię na ten temat i wiele osób sie ze sobą nie zgadza, ale po co te nerwy... popatrzcie za okno --- sloneczko świeci, ciepelko a na dodatek dla tych, ktorzy nie skonczyli swej edukacji wlasnie zaczęly sie WAKACJE...zamiast porozmawiac gdzie by sie umówić np na could Beer, lub pochwalic się gdzie ma się zamiar spędzic te cieple dni.....i wogóle jest iwele przyjmnych tematow, a nie potrzebnie sie sprzeczacie...
Kazdy z was i tak ma trochę inne zdanie na ten temat i tak juz pewnie zostanie...nie próbujcie przekonywac reszty do swej racji, bo tak jak i wy trzymacie sie swojego zdania i go nie zmienicie, tak i wasi rozmówcy zdania nie zmienią
No trochę sie rozpisalem ale naprawde nie szlo juz czytac tych sprzeczek....
Taka moja skromna prosba na zawieszenie broni... ? Co wy na to ?
PS: jesli zrobilem orty co bardzo mozliwe to przepraszam ale mialem natchnienie hahaha (joke) |
|
 |
shv1

|
Wysłany: 2006-06-24, 10:13
|
|
|
| naws napisał/a: | Kazdy z was i tak ma trochę inne zdanie na ten temat i tak juz pewnie zostanie...nie próbujcie przekonywac reszty do swej racji, bo tak jak i wy trzymacie sie swojego zdania i go nie zmienicie, tak i wasi rozmówcy zdania nie zmienią |
Jest takie powiedzenie że "tylko krowa nie zmienia zdania" a cechą człowieka myslącego jest to że te zdanie zmienia no chyba ze uwaza sie za nieomylnego i wszechwiedzącego (Bóg ?)
A forum jest od tego żeby dyskutować, nawet jesli dyskusja dotyczy tematów kontrowersyjnych to forum jest ku temu jak najlepszym miejscem. Sa tematy lżejsze i cięższe, jak w życiu, każdy może wybrać w których chce wziąść udział a w których nie i czy wogole chce to zrobic zamiast wybrac sie np. nad wodę - do czego wszystkich zachęcam
Jest czas na forum i czas na inne przyjemności |
|
 |
naws
MOD Team footballer

Sieć:: Neostrada
Zaproszone osoby: 27
Wiek: 19 Dołączył: 09 Lut 2006 Posty: 697 Skąd: Modrzejewska street
|
Wysłany: 2006-06-25, 21:08
|
|
|
| stary dziad napisał/a: | | A forum jest od tego żeby dyskutować, nawet jesli dyskusja dotyczy tematów kontrowersyjnych to forum jest ku temu jak najlepszym miejscem. |
Faktycznie mozna podyskutowac ale jesteśmy( jak juz wczesniej napisałeś starydziad) ludzmi a nie krowami, i mozemy panowac nad swymi nerwami i emocjami.....lecz gdy zdarza sie tak, ze nie wychodzi nam to, to warto odpuscic...
Ale to tylko moje zdanie |
|
 |
|
|
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
POLECAMY:
   | |
|