Godula i Orzegów forum

Godula i Orzegów Strona Główna Godula i Orzegów
Forum mieszkańców Goduli i Orzegowa

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy zna ktoś lepszego dostawece internetu????
Autor Wiadomość
iza 

Wysłany: 2006-11-13, 21:56   Czy zna ktoś lepszego dostawece internetu????

Znka ktoś dobrego dostawce netu.Tylko nie Faraon czy d2 ani TP.Tylko takiego co jest naprawde dobry i dotrze na orzegów.Dzięki.

shv1 

Wysłany: 2006-11-13, 22:30   

iza napisał/a:
Tylko takiego co jest naprawde dobry

A co wg. Ciebie znaczy "dobry" ? Jakie cechy musi miec łącze które by Cie "zaspokoiło" :wink: ? I jaka cena ?

shoovarek1

iza 

Wysłany: 2006-11-14, 07:14   Odp...

Mój net ma działać w 100%.Szybko stronki mają się ładować.Bo na dzień wczorajszy to wszędzie miałam errore gdzie weszłam.żeby bitcomet szybciej ściągał.Bez błedów bo narazie tak własnie mam. Mój net jest porobany.Dzienie czeba dzwonić że nie działa dobrze.Wiecznie są z nim problemy.Już mam doś takiego netu.Dlatego szukam z koleżanką czegoś lepszego.Nie drogiego i dobrze działającego.Nie mam dużych wymagań.To tyle.

[ Dodano: 2006-11-14, 09:05 ]
Zeby nie było komunikatów.Jak np. NIE ODNALEZIONO SERWERA,ERROR.No i oczywiscie żeby bitcomet wiecej ściągał niż wysyłał. Nie był przycięty bitcomet.A komp mam oki.

ramon3101 

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2006-11-14, 09:17   

teraz opłaca sie Chelo :) popytaj o internet z Chelo ;) podobno szybki jest

iza 

Wysłany: 2006-11-14, 09:28   

ramon jak tobie dziala net?czy tez tyle razy musisz dzwonic do dostawcy że zle działa?ja z kolezanką dziennie musimy dzwonić i sms-ować że jest pokrecony net.a na dsl nam pokazuje taki przesył że szkoda gadać...

OgóR 
MOD Team

Sieć:: Vectra
Wysłany: 2006-11-14, 12:01   

Na terenie Orzegowa Faraon-net ma światłowody więc tam net nie ma żadnych ograniczeń.
Ja teraz jestem już pod administracją D2 i muszę przyznać że ten ich net jest do [cenzura].
Wcześniej przed wykupieniem przez D2 moim administratorem był Faraon-Net w ciągu całej mojej umowy z nimi okres ok. 3 lat wystąpiła jedna poważna tygodniowa awaria.
Brak netu zdarzył się raz na 3 miesiące i to ewentualnie jakąś godzinkę.

Na szybkość też nie mogłem narzekać ponieważ transfer przy sciąganiu plików miałem naprawdę porządne minimum 100 kb/s ale często transfer ten sięgał 300-500 kb/s
Tak więc mp3 10 mb sciągały się w 30 sekund.

iza 

Wysłany: 2006-11-14, 12:15   

Ja mam rok czasu net z faraona .Na początku działał dobrze.Od jakis dwóch miesięcy tak jest co jakiś czas.Wyskakója komunikaty że nie odnaleziono serwera ,bład wczytywania stron.Ciężko stronki się wczytuja.Film wielkośći 700MB sciągam przez tydzień a komp jest cały czas włonczony.Najgorsze jest to że ja i moja koleżanka z tej samej ulicy mamy tak samo.Więc to nie jest wina naszych komputerów tylko netu.

shv1 

Wysłany: 2006-11-14, 14:57   

Jesli w Twojej okolicy jest dostęp do ŚTK (Ślaska Telewizja Kablowa) to mozesz skorzystac z jednego z ich pakietów internetowych, wiecej szczegółów tutaj: http://www.stk.com.pl/ind...ernet&c=pakiety - musisz jednak (jesli nic sie nie zmienilo) jednoczesnie oplacac abonament telewizji kablowej.
Mozesz tez zainteresowac sie oferta TPSA - neostradą. Od niedawna opcja 1024 (1 MB) jest dostepna za 28 zł/mies. przez pierwsze pol roku a po tym czasie 56 zl. Oczywiscie neostrada to limity wiec po przekroczeniu okreslonego transferu predkosc sciagania spada.

iza napisał/a:
No i oczywiscie żeby bitcomet wiecej ściągał niż wysyłał

W BitComecie podobnie jak w innych klientach torrenta mozna bardzo prosto ograniczyc transfer przychodzacy jak i wychodzący (opcje > opcje > maksymalna całkowita predkosc wysyłania).

shoovarek1

iza 

Wysłany: 2006-11-14, 16:25   

Dzisiaj już się dowiadywałam śTK.Niestety na moją ulice nie dociera ta kablówa. A TPSA to czeba zakładać telefon stacionarny samej opcji internetu nie ma.Może jakiś namiar na bezprzewodowy net.

shv1 

Wysłany: 2006-11-14, 17:30   

Cytat:
A TPSA to czeba zakładać telefon stacionarny

Od nowego roku ma być juz dostepna opcja Neo bez telefonu.
iza napisał/a:
Może jakiś namiar na bezprzewodowy net.

Watpie zeby cos takiego bylo, a nawet jesli by bylo to mocno bym sie nad tym zastanowil - wiekszosc posiadaczy radiówki bardzo narzeka na jakosc połączenia.

shoovarek1

iza 

Wysłany: 2006-11-14, 18:04   

Dzięki.Poczekam do nowego roku..

OgóR 
MOD Team

Sieć:: Vectra
Wysłany: 2006-11-14, 23:12   

Jeżeli chodzi o Faraon-Net no to może tak być jak mówisz nie będę się z Tobą spierał.
Ale muszę przyznać że u mojej dziewczyny która ma też net z Faraona i jest pod siecią światłowodową to u niej na kompie licznik na DSL'u udało mi się zamknąć.

A co do sciągania filmu przez tydzień to zależy skąd się sciąga.

BTW:"a pro pos torentow nigdy się one nie cieszyły szybkim transferem"

misiek 

Sieć:: NetPro
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 2006-11-16, 09:06   

a co powiecie na Netpro lub Elsat?
do ogora: ja na torrenty nie narzekam, zawsze z nich sciagam max. predkoscia lacza :)

ramon3101 

Zaproszone osoby: 23
Wysłany: 2006-11-16, 09:28   

mi Faraon ściąga piekielnie szybko ale często niema neta ;) są chwilowe przerwy w dostawie ;) ale tak to spoko ;)

ps. najważniejesze że mam neta za free :D

userek 

Wysłany: 2007-02-25, 00:39   

http://www.podlasnet.org :-)

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach