|
Cyferka i Polsat |
| Autor |
Wiadomość |
Dieter

Wiek: 23 Dołączył: 16 Mar 2006 Posty: 26 Skąd: Parzymiechy Centrum ;)
|
Wysłany: 2006-03-17, 13:01 Cyferka i Polsat
|
|
|
Jak przerobic dekoder tak aby ogladac Polsat lub C++
Polsat jest kodowany w Alladynie ale zeby przerobic dekoder trzeba ... no własnie..co?
A cyferke idzie rozsylac po necie i odbierac przez dekodowanei sygnalu na kompie no i... co dalej:?: Ja podlaczyc dekoder do kompa skad wziasc soft itd. Umial by mi ktos pomóc? |
_________________ > You Don't Know the Power of My Side <
http://s1.darkpirates.onet.pl/c.php?uid=54796 |
|
|
|
 |
|
|
naws
MOD Team footballer

Sieć:: Neostrada
Zaproszone osoby: 27
Wiek: 19 Dołączył: 09 Lut 2006 Posty: 697 Skąd: Modrzejewska street
|
Wysłany: 2006-03-17, 14:21
|
|
|
Najprosciej miej sobie cyferke+ i kablowe...ja tak robilem..kablowa na najtanszym pakiecie i bylo ok |
|
 |
gollaz

Sieć:: Piramida
|
Wysłany: 2006-03-17, 15:35
|
|
|
www.laki.dvhk.pl
ja mam Fergusona 3018 i od paru dni znowu są softy, żeby oglądać Słoneczko edukacyjnie |
_________________ fabrykarapu.com
Jesteśmy Wszędzie, Nie Ma Nas Nigdzie
WRF
 |
|
|
|
 |
Dieter

|
Wysłany: 2006-03-17, 19:13
|
|
|
A wie kto bo wsumie jestem z tego zielony jak podlaczyc jakim kablem dekoder z kompem zeby te C+ dekodowalo bo wsumie kabelowke mam ale tam mam podstawowe kanaly,
A stronka cos niedziala
www.laki.dvhk.pl |
|
|
|
 |
shv1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 378 Skąd: Silesian Ore
|
|
|
|
 |
Dieter

|
|
|
|
 |
gollaz

|
Wysłany: 2006-03-18, 12:51
|
|
|
| jak nie działa jak działa |
WRF
 |
|
|
|
 |
misiek

Sieć:: NetPro
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 2006-03-19, 17:20
|
|
|
w hakera chcesz się bawić? nie radzę... za to można iść siedzieć |
|
 |
|
|
Erni
Master of Cerermony

Sieć:: sileman
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: 2006-03-19, 17:26
|
|
|
| hakera eheh co ty misiek wiesz o hackingu myslisz ze na dc siedzisz i znosz kod ASCII to jstes hakierek buehehehe pozdro |
_________________ »][v][ÇĹÁ Ť€Ă][v][«
 |
|
|
|
 |
misiek

Sieć:: NetPro
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 2006-03-19, 17:31
|
|
|
| Erni pokaż mi gdzie ja napisałem, że jestem hakerem? pozdrawiam |
|
 |
Dieter

|
Wysłany: 2006-03-19, 22:49
|
|
|
| misiek88 napisał/a: | w hakera chcesz się bawić? nie radzę... za to można iść siedzieć |
A to za to sie idzie siedzieć?????????????? Ale ja niejestem hackerem ... ale tez siedze Trudno mi sie pisze przy kompie na stojąco? Za nielegalne oprogramowanie też wiec wiesz jak uważaj
A odnosnie tego linku no działa ale ostatnio jak sprawdzałem to cos niebardzo chiał hehe.
Wielkie THX za ogólna pomoc cos mysle teraz wykombinuje |
|
|
|
 |
shv1

Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2006 Posty: 378 Skąd: Silesian Ore
|
Wysłany: 2006-03-23, 18:12
|
|
|
Coś na temat (mniej wiecej):
"Ostatnio coraz głośniej o dużych problemach z piractwem Cyfrowego Polsatu. W internecie od kilku dni można znaleźć poprawki umożliwiające nieautoryzowany dostęp do kanałów Cyfrowego Polsatu. Co prawda nadawca próbuje z tym walczyć, zmieniając klucze dostępu, ale jak na razie bezskutecznie. Co dalej?
- W ostatnich dniach pojawiły się liczne opinie dotyczące jakości systemu kodowania NagraVision stosowanego przez platformę Cyfrowy Polsat. Dla firmy NagraVision, dostawcy systemów warunkowego dostępu, zarówno oferowanie rozwiązań bezpiecznych, jak i walka z piractwem są wpisane w prowadzoną przez nią bieżącą działalność.
Pierwsze ataki hackerów wymierzone w system kodowania platformy Cyfrowy Polsat miały miejsce w pierwszych dniach bm. System zaimplementowany w Cyfrowym Poslacie posiada jednak możliwość modyfikacji istniejących zabezpieczeń. Firma NagraVision zobowiązała się do podjęcia wszelkich koniecznych działań, zarówno technologicznych, jak i prawnych, mających na celu uniemożliwienie odbiorcom nielegalnego odbioru oferty platformy - czytamy w oświadczeniu przesłanym Wirtualnemedia.pl.
„Jesteśmy przekonani, że w ciągu najbliższych kilku tygodni, dzięki przeprowadzeniu działań podobnych do tych, które podjęliśmy w zeszłym roku dla drugiej platformy cyfrowej w Polsce, nieautoryzowany dostęp do oferty Cyfrowego Polsatu zostanie uniemożliwiony.” – zapewnił Andre Kudelski, Prezes holdingu Kudelski Group, w skład którego wchodzi firma NagraVision.
„Na co dzień nie ustajemy w walce z przejawami piractwa naszej platformy. Dołożymy wszelkich starań, aby zwalczać kradzież naszego sygnału wszelkimi i nieuczciwe praktyki biznesowe.” – powiedział Dominik Libicki, Prezes Zarządu Cyfrowego Polsatu S.A.
Ze względów zarówno taktycznych, jak i tych dotyczących bezpieczeństwa platformy, obie firmy uzgodniły, że nie będę ujawniać szczegółowych informacji dotyczących planowanych działań antypirackich."
- filmweb.pl |
|
 |
SzArY

Sieć:: Faraon-Net
Wiek: 17 Dołączył: 23 Mar 2006 Posty: 8 Skąd: <GoDuLa CiTy>
|
Wysłany: 2006-03-23, 18:38
|
|
|
| Ja polecam oczywiście tunery marki Ferguson bardzo prosto ściągnąć soft i wogóle. Chociaż aktualnie zleksza niedostępny z powodu zmiany kodowania Cyfry i Polsatu |
|
|
|
 |
gollaz

|
Wysłany: 2006-03-24, 13:30
|
|
|
Narazie Pols*t działa na Ferdkach i oby działał jak nadłużej.
Niby Kudelski mówi, że znowu nie będzie można oglądac Pols*tu, a D+ i Cabo, które miały Nagra 2 podobnie jak Pols*t są dłużej w emulacji i dalej nic nie umią z tyhm zrobic.
Ale pożyjemy zobaczymy.
Oby słońce świeciło jak najdłużej |
WRF
 |
|
|
|
 |
Piramidka

Sieć:: NET PRO
|
Wysłany: 2006-04-04, 22:37
|
|
|
Mój tata ma CYFRE+ ,nawet spoko tylko na C+ Aviatora i Ja robot widziałam z 15 razy |
|
|
|
 |
|
|